'Depremzedelere özel konteyner' ilanıyla dolandırıcılık: 30 bin TL dolandırdılar

TAKİP ET

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan depremzede 2 aile konteyner satın almak isterken 30 bin TL dolandırıldı. Uygun fiyat gerekçesiyle 'Devlet teşvik veriyor' yalanına inanan aileler, kendi konteyner evlerini yapmak istediler.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay İskenderun’da evi hasar alan depremzedeler ya kent dışına çıkmak zorunda kaldı ya da çadır ve konteyner kentlere sığındı. Kalabalık olmaları nedeniyle kendilerine konteyner ev almak isteyen Sıdır ailesi depremden sonra bir kez daha hayatlarının şokunu yaşadı. İnternetten konteyner araştırması yapan 38 yaşındaki Emrah Sıdır, diğer firmalara göre daha ucuz olan Isparta merkezli bir firma ile görüştü. Fiyatın düşük olma sebebini sorduğu zaman firmadan devlet tarafından depremzedeler için kendilerine teşvik verildiğini, bu sebeple uygun fiyata konteyner ev üretimi yaptıkları yalanını söyledi. Sıdır, kendisi ve babası Musa Sıdır için iki adet konteyner ev siparişi satın alarak dolandırıcıların hesabına toplamda 30 bin TL havale yaptı.

'SADECE DEPREMZEDELERE ÖZEL SİPARİŞ ALINDIĞINI YAZIYORDU'

Ailesi ile birlikte yaşamak için konteyner satın almak isteyen Emrah Sıdır, “İnternetten yaptığım araştırmalar sonucu Cuma günü bir yer buldum. Sadece depremzedelere özel sipariş alındığını yazıyordu. Telefon numaralarını alarak iletişime geçtim. İncelemek için fotoğraflarını istedim. Fiyatı görüşerek, anlaştık. Ürün geldikten sonra ödeme yapmayı teklif ettim. Bunu kabul etmediler ve daha önce mağdur olduklarını ifade ettiler. Ücretin yarısını konteyner ev yükledikten ve fatura kesildikten sonra kalan yarısını ise teslim edildikten sonra ödememi istediler. Firma ismi, şahıs ismini belirttiler. İrsaliye faturası ve konteyner evin yüklendiği videoyu bana ilettiklerinde 15 bin TL’yi gönderdim. Görüştürdükleri nakliye firması Cumartesi günü saat 11.00’de teslim alacağımı söyledi. Cumartesi sabahı nakliye firması ile görüştüğümde yolda olduğunu söylediler. Saat 11.00’de tekrar aradığımda bana çok yakın olduklarını söylediler. Ondan sonra da telefonlarını kapatarak beni engellediler. Araştırmaya başladığımda her şeyin doğru olduğunu fark ettim. Daha sonra dolandırıldığımı anladım. Profesyonel bir şekilde dolandırıldım” ifadelerini kullandı.

DEVLET TEŞVİK VERDİĞİ İÇİN UYGUN FİYAT VERDİKLERİNİ SÖYLEMİŞLER

Dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Sıdır, “Karakola giderek ifademi verdim. Delileri ve elimdeki dokümanları teslim ettim. Cumartesi günü iletişimin kesilmesinin ardından bana attıkları video ve irsaliye faturasını sildiler. Fiyatı uygun geldiği için şüphelenmiştim. Diğer firmaların verdiği fiyata göre uygun gelmişti. Bunu sorduğumda ‘Devlet bizlere deprem bölgesine giden konteynerler için teşvik veriyor. Depremzedelere gönderilen her konteyner için teşvik alıyoruz. Diğer firmalar bunu ceplerine atıyor’ dediler. Kendi konteynerimizi yaptırmak için bir arayışa girdik. Açık olan yerlerden fiyatlar aldık. Ne malzemesi kullanılmasını araştırdık. İkinci el malzemelerden yapmaya kalktığımızda 45 bin TL’ye mal oluyor bize” şeklinde konuştu.

dolandırıcılık depremzede nine depremzede