Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 237'ye çıktı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerde enkaz altında kalan binalara ilişkin cumhuriyet savcıları tarafından yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan 768 şüpheliden adliyeye gönderilen 237'si tutuklandı.

6 Şubat'taki meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra yıkılan binalardan ceza soruşturmasına konu olanların tamamı hakkında cumhuriyet başsavcılıkları tarafından başlatılan adli soruşturmalar sonucu tespit edilen şüphelilerin yakalanması amacı ile KOM Başkanlığı koordinasyonundaki çalışmalar devam ediyor.

TUTUKLU SAYISI ARTTI

Şu ana kadar kadar söz konusu soruşturmalarda kimlik tespitleri gerçekleştirilen 768 şüpheli polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. KOM birimlerince işlemleri sağlanan ve ardından adliyeye sevk edilen 166'sı müteahhit 237 şüpheli mahkeme tarafından tutuklandı. Yıkılan binalardan alınan numuneler ile ilgili bilirkişi raporları tarafından çalışmaların çok yönlü olarak gerçekleştirildiği, gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.

 

deprem tutuklama gözaltı