Depremin ardından sesler geliyordu! 9 katlı bina ekipler tarafından yıkıldı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli depremlerin yıkıma sebep olan 10 ilden biri de Diyarbakır oldu. Kentte çökme tehlikesi bulunan ve seslerin geldiği 9 katlı bir bina, ekiplerin gözetimi altında yıkıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerden etkilenen 10 kentten biri olan Diyarbakır'da 7 apartman yıkıldı.

SESLER GELİYORDU

Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi 337. Sokakta yer alan ve çökme tehlikesi bulunan 9 katlı Altınkaya apartmanı güvenlik güçleri tarafından gelen seslerin ardından boşaltıldı. Apartmana yaklaşık 50 metre uzaklıkta yer alan alışveriş merkezi ise güvenlik tedbiriyle tahliye edildi. Apartmanın Diyarbakır-Şanlıurfa istikameti üzerinde bulunması sebebiyle bu yol da trafiğe kapatıldı.

TAMAMEN YIKILDI

Bölgeye gönderilen iş makineleri ile binanın tedbirli yıkımına başladı. İş makinesiyle çalışma yapılırken bina, birden göçtü. Çökme nedeniyle çevreyi toz bulutları kapladı. Kimse olayda yaralanmazken, enkaz kaldırma çalışması devam ediyor. Bu anlar ise cep telefonu kameraları tarafından anbean kayıt edildi. Dün kapatılan Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu ise tekrardan trafiğe açıldı.

 

Diyarbakır