Depremden etkilenen Osmaniye'deki Kadirli ilçesinde bir bina dahi yıkılmadı: 10 ilden göç aldı

TAKİP ET

Osmaniye'nin Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde yaşanan depremlerin en çok etkilediği ilçelerden biri olmasına rağmen can kayıpları ve yıkılan binanın olmadığını dile getirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı Osmaniye'nin merkezinde 215 kırsalda 124 toplam 339 bina yıkılırken, 991 vatandaş yaşamını yitirdi, 2 bin 606 kişi ise yaralandı. Kontrolü olarak yapılan 32 bin 58 binadan 7 bin 477’sinde hasarın meydana geldiği tespit edildi, 276 bina ise acil yıkım kararı ile yıkıma başlandı. Kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kadirli ilçesinde ise deprem tüm şiddeti ile hissedildi. Fakat ilçe merkezinde can kaybı olmazken tek bir bina dahi yıkılmadı.

İlçe merkezinde depremzedeler ile görüşen Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Yaraları birlikte saracaklarını ifade ederek, "Kadirli depremden en çok etkilenen yerlerden biridir. Her iki depremi derinden hissettik ancak can kaybı ve yıkılan binalarımızın olmaması tesellimiz oldu. Hasarlı binalarımız var. Kadirli’de yaklaşık 30 bin civarında binamız mevcut. Bu 30 bin binadan çok az sayıda apartmanımızda ağır hasar var. Bunların dışında hafif hasarlı binalarımız da var. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevlileri tarafından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Birçok vatandaşımız evlerine girmeye başladı” şeklinde konuştu.

127 BİNLİK NÜFUSU 200 BİNE ULAŞTI

Depremzedelerin ilçeye geldiğini belirten Başkan Tarhan, "Kadirli her iki depremden sonra 10 ilden depremzede göçü aldı. Kadirlimizin nüfusu 127 bin. Ancak şu an Kadirlimiz genelinde yaklaşık 200 bin nüfusa ulaşmış durumda. Yıkıma uğrayan 10 ilden de Kadirlimiz büyük göç almış durumda. Köylerimiz de dahil yoğun bir depremzede göçü alıyoruz. Aşevimiz hem ilçe merkezindeki hem de çevre illerdeki depremzedelere yiyecek içecek ulaştırıyor. Ayrıca depremzedelere ise çadır, soba, yakacak, kıyafet, battaniye, ısıtıcı, çocuklara mama ve bez olmak üzere tüm ihtiyaçları ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

deprem Osmaniye Kadirli