Depremde yıkılan minare, apartmanı ikiye ayırdı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Abdullah Günaydın Cami'nin minaresi, üzerine düştüğü apartmanı ikiye ayırdı.

Minarenin yıkılması nedeniyle apartman içerisinde yer alan 7 yaşlarındaki bir çocuğun göçük altında kalarak yaşamını yitirdiği ifade edildi. 6 Şubat saat 04:17'de meydana gelen yıkıcı depreme dayanamayan Gölbaşı Abdullah Günaydın Cami minaresi yan tarafta yer alan 3 katlı Sevgi Dündar Apartmanının üzerine düştü.

7 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Düşen minare apartmanın 3. katını yarıya böldü. Devrilen minare aynı anda 4 parçaya bölünürken, iki parçası cami ve apartman giriş kısmında, iki parçası ise bölünen apartmanın içerisinde kaldı. Minarenin yıkılması nedeniyle apartman içerisinde bulunan 7 yaşlarındaki bir çocuğun göçük altında kalarak yaşamını yitirdi.

"MİNARENİN 4 PARÇAYA AYRILDIĞINI GÖRDÜK"

İlçede yer alan 15 camiden 11 tanesinin ağır hasarlı olduğunu dile getiren Gölbaşı İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım, "Hepimiz hem çok üzüldük hem de o gece dehşeti yaşadık. Sabah kalktığımızda minarenin 4 parçaya ayrıldığını gördük. Önce kimsenin enkaz altında kalmadığını düşünerek sevinmiştik ama ondan sonra 7 yaşlarındaki bir çocuğumuzun altında kaldığını ve vefat ettiğini duyunca da çok üzüldük. Şuan Gölbaşı merkez de 15 camimiz bulunmakta. Bu 15 camimizin 4'ü hariç 11'i ağır hasar aldı. Bunların maalesef yıkılması ve yeniden yapılması lazım, devletimiz çok şükür güçlü, milletimiz duyarlı. İnşallah bu yaralarımızı devlet ve millet iş birliğiyle saracağız" şeklinde konuştu.

 

deprem minare