Deprem sonrası ölü ilan edilen adam yaşadığını ispatlamaya çalışıyor

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Osmaniye'de, kayıtlara ölü olarak geçen Halil Yılmaz (48) ispatlamaya çalışıyor ki gerçekten hayattadır. Seçimlerde oy kullanamayan, ilaç alamayan ve sigorta primini ödeyemeyen Yılmaz'ın eşinin hesabına AFAD tarafından 100 bin lira nakdi yardım yapıldı. Ancak Yılmaz parayı hemen iade ettiğini söyledi ve "Böyle şeyler sadece filmlerde olur zannederdik, ne yazık ki bize başımıza geldi" dedi.

Toprakkale ilçesinde seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan 4 çocuk babası Halil Yılmaz, deprem sonrasında resmi kayıtlara göre ölü olarak kaydedildiğini öğrendi. Gerçeği anlamak için e-Devlet hesabına girmeye çalıştığında bu durumu fark etti. Hesabına erişemeyen Yılmaz, İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gittiğinde kayıtlarda ölü olarak göründüğünü öğrendi. Yapılan araştırmada, aynı isimde 10 kişinin Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremde öldüğünü öğrenen Yılmaz, bu yanlışlığın düzeltilmesi için 12 Nisan'da Nüfus Müdürlüğü ve Osmaniye Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdi. Bu süreçte Yılmaz'ın eşinin banka hesabına AFAD tarafından 100 bin lira nakdi 'ölüm' yardımı yapıldı. Şu anda Yılmaz, yaşadığını ispatlamaya çalışmaktadır.

Halil Yılmaz, bugüne kadar sonuç alamadığını belirtirken, "e-Devlet'e girmeye çalıştım, ama başarılı olamadım. Şifreyi yanlış girdiğimi düşündüm, tekrar denedim ama yine başarısız oldum. Nüfus Müdürlüğü'ne gittiğimde gerçek ortaya çıktı. Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde benimle aynı isme sahip 10 kişi depremde ölmüş. Yanlışlık muhtemelen buradan kaynaklanıyor" dedi.

AFAD tarafından depremde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine verilen 100 bin lirayı da iade ettiğini söyleyen Yılmaz, “Ben seyyar olarak şalgam suyu satıyorum. Havuç ve başka malzemeler almak için il dışına çıkmak zorundayım. Yolda çevirme oluyor. Derdimi anlatmaya çalışıyorum. Ölen adam araba kullanabilir mi, kullanamaz. Nüfus Müdürlüğü, savcılık soruşturması tamamlanıncaya geçici bir belge verdi. Derdimi bu belge ile anlatmaya çalışıyorum. AFAD’dan gönderilen parada tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var, hemen parayı o zaman iade ettim. Ben depremde Toprakkale’deki evimdeydim. Biz böyle şeyleri filmlerde olur zannederdik. Maalesef bizim başımıza geldi. Gerçekten trajikomik bir olay yaşadıklarım. Mağduriyetimin bir an önce düzeltilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş deprem depremzede nine depremzede