Deprem bölgelerindeki memurların maaşı erken ödenecek

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem alanlarındaki kamu kurumlarında çalışan memur ve işçilere yönelik maaş ödemelerinin 15 Şubat'tan önce gerçekleştireceğini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da görev alan, 15 Şubat'ta ödemesi olan memurlara yönelik, Devlet Memurları Kanunu'nun 164'üncü ve ek 24'üncü maddeleri ile önceden ödeme yapılacağını ifade etti. 

MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzası ile yayımlanan genelgede, kamu kuruluşlarında söz konusu kentlerde görev alan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personele yönelik aynı şekilde işlem yapılacağının ifade edilen bilgileri içeren açıklamada, "Ödenecek aylıklar yasal kesintiler yapılmak suretiyle muhasebeleştirilecektir. Banka hesaplarına aktarılan aylıkların ilgili bankalarca personele ivedilikle ödenmesi sağlanacaktır. Aylıklardan yapılan kesintiler önceki aylarda olduğu gibi yasal süresinde gönderilecektir. İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir." ifadeleri yer aldı. 

memur maaş ödeme