Denizli'de Depremin Ardından Son Dakika Uyarısı: Camilerden Anons Yapılıyor!

TAKİP ET

Denizli Acıpayam Merkezi 5.5 şiddetindeki deprem paniğe neden oldu. Deprem Ege Bölgesi ile Güney Marmara'daki kentlerde hissedilirken depremin ardından bölgede 1,8 ile 4,8 arasında değişen 28 artçı Sarsıntı daha meydana geldi. Deprem sonrası panik nedeniyle yaralanan ve baygınlık geçiren bazı vatandaşlar hastaneye kaldırıldı.

Denizli Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 şiddetindeki depremin ardından Merkez üstüne yakın konumda bulunan Yeniköy Karahöyük Uçarı Gedikli ve Yeşildere mahallelerinde hasar tespit çalışması başladı. Bölgede 50'ye yakın evde hasar meydana gelirken Karahöyük Köyü nde bir evde yangın çıktığı ve itfaiye tarafından söndürüldüğü öğrenildi.
Depremin meydana geldiği sırada panik yaparak camdan atlayan bir kişi ve baygınlık geçiren verin de aralarında bulunduğu bazı vatandaşlar Acıpayam ne Serinhisar devlet hastanelerine kaldırıldı. Depremin merkez üssü ne yakın olan ve en fazla hasarın meydana geldiği mahallelerden karahüyükte camilerden anons yapılarak "evlere girilmemesi, elektrik kullanılmaması" konusunda uyarılar yapıldı. 
Karahüyük Mahallesi nde evinin büyük bölümü yıkılan İbrahim Aslan yaptığı açıklamada hayvanlarını Sabah saatlerinde gitmeye götürdüğü sırada yerin satılması ile Büyük Korku yaşadıklarını ve koşarak eve döndüğünü söyledi. Aslan açıklamasının devamında, "Evimizin yarısı yıkıldı, eşim depremden sonra baygınlık geçirdi, hastaneye kaldırdık. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Ev girilecek gibi değil." dedi.
Depremin ardından güvenlik nedeniyle Acıpayam Devlet Hastanesi de tahliye edildi. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından hastaların yeniden hastaneye alınacakları öğrenildi.
Diğer yandan Aydın'ın Karacasu ve Denizli'nin Serinhisar ilçelerinde deprem nedeniyle bugün Eğitime bir günlük ara verildi. 

son dakika denizli deprem son dakika deprem son depremler denizlide deprem son dakika haberi