Deniz Büçkün arkadaş kurbanı mı oldu? Yılbaşı gecesi kabusa döndü!

TAKİP ET

İstanbul'da yılbaşı akşamı kutlama yapmak için bir araya gelen üniversite öğrencilerinden Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü son sınıf öğrencisi Deniz Büçkün hayatını kaybetti. Arkadaşları alkol ve uyuşturucu hap aldıklarını, genç öğrencinin bir anda yere yığıldığını öne sürdü.

Yılbaşı gecesini kutlamak için arkadaşlarıyla bir araya gelen üniversite öğrencisi Deniz Büçkün, alkol ve uyuşturucu hap içtikten sonra yere yığıldı. Hareketsiz kalan genç kız sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.
İstanbul Beşktaş'taki evinde arkadaşlarıyla buluşan Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü son sınıf öğrencisi  Deniz Büçkün (23) yılbaşını kutladı. 2021 yılının ilk saatlerinde yere yığılan genç kız nefes alamadı. Evde bulunan arkadaşları ilk müdahaleyi yaptı ve sağlık görevlilerine haber verdi. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç kız hayatını kaybetti. Yaşanın olayın ardından Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Büçkün’ün hayatını kaybettiği anda evde bulunanların ifadelerini aldı. Arkadaşları, alkol ve uyuşturucu hap alındığı iddiasında bulundu.

UYUŞTURUCU ALINAN ADRES BELİRLENDİ

Uyuşturucu hapları aldığı belirtilen üniversiteli arkadaşları E.Ö. polis ekiplerince gözaltına alındı. E.Ö.'nün ifadelerinde uyuşturucunun Kadıköy'de bir adresten alındığı belirlendi. Beşiktaş İlçe ekipleri o şüphelinin peşine düştü. E.Ö.'nün uyuşturucu aldığı kişinin Burak K. olduğunu belirledi. ‘Torbacı’ adı verilen uyuşturucu satıcısı olduğu belirtilen şüpheli düzenlenen baskınla Kadıköy'de yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler E.Ö. ve Burak K. adliyeye sevk edildi. E.Ö. “Adli kontrol” şartıyla serbest kalırken Burak K., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Başarılı bir öğrenci olan ve 2012’de il 3’cülüğü alan Büçkün’ün cesedi Adli Tıp Kurumu Morguna gönderildi. Genç öğrencinin, uyuşturucudan mı farklı bir sebeple mi öldüğü Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından kesinleşeceği belirtildi.
 

deniz büçkün deniz büçkün uyuşturucu deniz büçkün alkol ve hap