DBP'li Belediye İşe Gelmeyenlere Bile Maaş Ödemiş

TAKİP ET

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) döneminde, Van Büyükşehir Belediyesi'nde Taşeron iki firma aracılığı ile çalıştırılan 99 kişiden 94'ünün işe gitmeden maaş aldıkları belirlendi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) döneminde, Van Büyükşehir Belediyesi’nde Taşeron iki firma aracılığı ile çalıştırılan 99 kişiden 94’ünün işe gitmeden maaş aldıkları belirlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama yapılarak Aylık Olağan Meclis Toplantısı’nın Van Ticaret ve Sanayi Odasında (VAN TSO)  yapıldığı belirtildi. Genel Sekreter Mustafa Yalçın,  toplantıda 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 Projeleri hakkında sunum yaptı.  Sunum sırasında, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılmadan önceki belediyenin taşeron iki firma aracılığıyla çalıştırdığı 99 kişiden 94üne,  işe gitmeden maaş verdiğinin belirlendiği ve bu kişilerin sözleşmelerinin fethedildiği açıklandı.

BELEDİYE DEVREDİLİNCE ORTAYA ÇIKTI
İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapıldıktan sonra belediyeyi devre aldıklarını belirten Yalçın, ortaya çıkan sorunları şu şekilde ifade etti; "Hacıbekir Mahallesi'nde Nuda Kültür Merkezi diye bir yer var. Görevi devraldığımızda buradan bir dosya geldi. Hak ediş dosyası,  49 kişi çalışıyor.  Şartnameye baktım 3 yıllığına ihale edilen bir taşeron firmanın elemanları, 36 aydır belediyenin maaşlı elemanları olarak çalışmış. Bunları toplantıya çağırdık.  Bunlardan sadece 3 kişi gelebildi onlar da engelli. Her ay 4,5-5 bin lira maaş alıyorlar ama adamlar yok. Bir hafta sonra Kadın Yaşam Merkezi'nde dikiş nakış ve takı tasarım hocası diye 50 kişilik bir liste geldi. Onları da toplantıya çağırdık, 2 kişi gelebildi. Belediyede iki firmada çalışıyor görünen 99 kişiden sadece 5 kişi görebildik. Her iki firmanın da sözleşmelerini feshettik. 2 firmanın yıllık toplam maliyeti 16 milyon lira."

Van Büyükşehir Belediyesi Demokratik Bölgeler Partisi DBP İçişleri bakanlığı son dakika skandal