Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Operasyonu! 12 İlde Dev Operasyon

TAKİP ET

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul merkezli 12 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser operasyonlarından birini gerçekleştirdi. Operasyonda 30 şüphelinin gözaltına alındığı ve 14 bin adet tarihi eser ele geçirildiği öğrenildi.

İstanbul kaçakçılık şube müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda Grek, Roma, Bizans ve İslami döneme ait 14 bin parça tarihi eser,  6 define arama dedektörü, 276 bin TL, 450 bin Euro ve 33 bin 300 dolar ele geçirildi. Operasyonda aralarında iş adamları ve antikacıların da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

BU GÜNE KADAR YAPILAN EN KAPSAMLI OPERASYON

Konu hakkında yapılan açıklamada yetkililer operasyonun bugüne kadar yapılan en kapsamlı operasyonu olduğunu söyledi. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında sosyetenin sanat danışmanı olduğu belirtilen M.Ş. emekli albay, emekli emniyet müdürü, finans uzmanı, heykeltraş, antika dükkânı sahiplerinin de olduğu öğrenildi.

UYUŞTURUCU MADDE DE BULUNDU

Düzenlenen operasyonda tarihi eserlerin yanı sıra uyuşturucu maddeler de ele geçirildi. Söz konusu organizasyonu geçmişte Kapalı Çarşı'da dükkanı olan Fuat A’nın yönettiği aynı Zamanda uluslararası faaliyet yürüttüğü belirtildi.

son dakika istanbul tarihi eser operasyonu