Cumhuriyet Gazetesi'ne Operasyon: Yazarlar Gözaltında!

TAKİP ET

Cumhuriyet gazetesine yönelik olarak düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında yönetici ve yazarlar gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet gazetesi yazarlarına ve yöneticilerine yönelik olarak operasyon düzenlendi. Gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Hikmet Çetinkaya ve yazar Güray Öz'ün evlerinde arama çalışmaları yapıldı. GENEL YAYIN YÖNETMENİ GÖZALTINDA Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu gözaltına alınırken, Akın Atalay'ın yurt dışında olduğu öğrenildi. Yazar Güray Öz ise Ankara'da gözaltına alındı. Ayrıca bunların dışında Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin ve çizer Musa Kart gözaltına alındı. Çizer Musa Kart, gözaltına alınırken "Yıllarca FETÖ ve PKK'ya karşı yüzlerce karikatür çizdim; şimdi bundan alındım karikatür bu" dedi. OPERASYONUN DETAYLARINI SABAH GAZETESİ VERDİ İktidara yakınlığı ile dikkat çeken Sabah gazetesinin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gazete yöneticisi 13 isim hakkında gözaltı kararı çıkardı. Aslında gözaltı kararının 15 kişilik olduğu; ancak Orhan Erinç'şn yaşlı olması nedeniyle evinde arama yapılacağı ve Can Dündar'ın da yurt dışında firari olduğu ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. 5 GÜNLÜK AVUKAT YASAĞI Gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerine 5 günlük avukat yasağı konuldu. CHP vekili Barış Yarkadaş ise gözaltı listesini sosyal medyadan paylaştı. BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA:

"Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık Anonim Şirketi (Cumhuriyet Gazetesi) ve gazetenin imtiyaz sahibi konusundaki Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, PKK/KCK ve FETÖ/PDY Terör örgütlerine müzahir olduklarına, 02/04/2013 tarih ve 2013/4 sayılı yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçim kararının usulsüz olduğuna, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre öncesinde darbeyi meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında 18/08/2016 tarihinde soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında alınan MASAK Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bilirkişi raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden şüpheliler hakkında arama ve gözaltı kararı alınmış olup soruşturma işlemlerine devam edilmektedir."

cumhuriyet FETÖ operasyonu cumhuriyet gazetesi FETÖ cumhuriyet gazetesi operasyonu cumhuriyet operasyonu gündem