Cumhurbaşkanlığı'ndan Son Dakika Açıklaması! "Tedbir Almaya Devam Edeceğiz"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye sınırında oluşturacağını açıkladığı terör ordusuna ilişkin açıklamalarda bulundu ve Türkiye'nin bu konuda tedbirler aldığını, almaya da devam edeceğini açıkladı. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Suriye sınırında oluşturacağını açıkladığı terör ordusuna ilişkin açıklamalarda bulundu ve Türkiye’nin bu konuda tedbirler aldığını, almaya da devam edeceğini açıkladı. İşte detaylar… 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan son dakika açıklaması! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Suriye sınırında oluşturacağını açıkladığı terör ordusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Önce böyle bir açıklama yapan sonra da YPG ordusunun olmayacağını açıklayan ABD’ye tepki gösterdi ve "Bu süreci yakından takip edeceğiz. Türkiye güvenliğine karşı gelişmeye tedbir alır. Terör örgütü PYD'ye silah vermeyeceklerini açıklamışlardı ama sonra bunu SGD üzerinden meşrulaştırdıklarını gördük" dedi. 

TEDBİR ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit edecek unsurlara karşı güvenlik tedbirleri aldığını ve bundan sonra da tedbir almaya devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye ulusal güvenliğe tehdit teşkil edecek her türlü tedbiri almıştır. Almaya devam edecektir. Bu Afrin'de olur, Münbiç'de de olur. Türkiye kimseden icazet almadan yerini, zamanını, şeklini kendisi belirlemek suretiyle tedbirleri almaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

AFRİN OPERASYONU 

Türkiye’nin Afrin’e yönelik yapmaya hazırlandığı operasyona ilişkin de konuşan İbrahim Kalın, Suriye’nin toprak bütünlüğünü hedef alma amaçlarının olmadığını söyledi ve "Bu operasyon terör örgütlerine karşı yapılan Türkiye için tehdit oluşturan bir oluşumun engellenmesi için atılan adım söz konusu. Burada bizim Suriye'nin toprak bütünlüğünü hedef alma amacımız yok" dedi.

 

son dakika haberler ABD Afrin İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı PYD YPG terör operasyonu