Cumhurbaşkanından Kaşıkçı Cinayeti Hakkında Açıklama Geldi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda Cemal Kaşıkçı'nın katilleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda Cemal Kaşıkçı'nın katilleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Paris ziyareti öncesinde havalimanında önemli açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında önemli bir yol alındığı dile getirilmişti. Bunun üzerine son deliller ve ortaya çıkan sonuçları da değerlendirdiği bir açıklamada bulundu. 

Ünlü gazeteci başkonsoloslukta feci şekilde öldürülmüş ardından cesedi ortadan kaldırılmıştı. Cinayeti kabul eden Suudi Arabistan cesedin akıbeti hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştı. Bunun ardından son günlerde cesedin asitle eritilmiş olabileceği konusunda bazı iddialar gündeme atılırken tüm bu iddiaların araştırıldığı özellikle belirtildi. 

KATİLLERİN 15 KİŞİLİK EKİP İÇERİSİNDE OLDUĞU BELİRTİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamaları sırasında katillerin aynı gün gelen 15 ve 18 kişilik ekibin içerisinde olduğunu belirtti. Cinayeti işleyen katillerin başka yerde aranmasının doğru olmadığını ifade ederken bu durumun Suudi yetkililer tarafından da bilindiğine işaret etti. Bundan sonraki dönemde katillerin bulunması için çalışmalar devam ederken katillerin bu  15 ve 18 kişilik ekip içerisinde aranacağını vurguladı. Yakın zamanda cinayet hakkında ABD Başkanı Donald Trump ile özel bir görüşmenin olacağını ifade ederken 'Paris ziyaretimiz sırasında Trump ile bu konuyu görüşmek adına fırsat yaratmaya çalışacağız' ifadelerini kullandı. Ardından uçağa binerek Fransa'nın başkenti Paris'e doğru yola çıktı. 

cemal kaşıkçı cinayeti cumhurbaşkanı açıklama