Cumhurbaşkanına Söyledikleri Yüzünden Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Hakkında Soruşturma!

TAKİP ET

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar katıldıkları bir televizyon programında Cumhurbaşkanı hakkında açıklamalar yapmışlardı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı talimatı ile savcılık tarafından haklarında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Ünlü tiyatrocu ve oyuncu Metin Akpınar ile Müjdat Gezen katıldıkları bir programda yaptıkları açıklamalar ile sosyal medyada da tepki göstermişlerdi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında çeşitli sözler sarf ettikleri öğrenilmişti. Anadolu Başsavcılığı bu sözlerin üzerine harekete geçtiğini açıkladı. Gelen son dakika haberlerine göre Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında soruşturmanın başladığı öğrenildi. 

Metin Akpınar ile Müjdat Gezen katıldıkları bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ilginç açıklamalarda bulunmuşlardı. Bunun üzerine açıklamalarında Metin Akpınar 'Demokrasiye ulaşılmaması halinde lideri ayağından asarlar. Belki mahzenlerde zehirlenerek öldürülür. Kötü sonlar yaşayabilirler' ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI SARF EDİLEN SÖZLER HAKKINDA KONUŞTU

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu toplantısında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in sözleri hakkında karşı açıklama yaptı. Açıklamalarında 'bu sanatçı müsveddeleri beni ipe götüreceklerini iddia ettiler. Senin her yerin sanatçı olsa ne olur. Senin haddine mi böyle açıklamalar yapmak. Biz şehadete inanan insanlarız. Biz bu toplum ve bu vatan için ölmeye hazırız. Bu konuştuklarının bedelini ödeyeceksin. Şimdi sen ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın öyle mi. Şimdi yargıya gidip bunun bedelini ödersin' ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaların ardından çok zaman geçmeden iki ünlü sanatçı hakkında da soruşturmanın başlatıldığı ve yargı sürecinin başladığı öğrenildi. 

müjdat gezen metin akpınar soruşturma