Cumhurbaşkanı Talimat Verdi! Türk İbaresi Kaldırılıyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son yaptığı açıklamalar sonrasında hükümet meslek örgütlerinin isimlerinin başlarındaki Türk ibaresinin kaldırılması için çalışma başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son yaptığı açıklamalar sonrasında hükümet meslek örgütlerinin isimlerinin başlarındaki Türk ibaresinin kaldırılması için çalışma başlattı.

Geride bıraktığımız günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar sonrasında hükümet meslek örgütlerinin başında kullanılan Türk ibaresinin kaldırılması için çalışma başlattığını duyurdu. 

ERDOĞAN GÜNDEME GETİRDİ

Türk Tabipler Birliğine ilişkin bazı açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında hükümet harekete geçti. Türk ibaresinin Bakanlar Kurulu kararı olduğunun altını çizen Erdoğan, bu ibarenin süratle oradan kaldırılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan’ın bu açıklamasının yalnızca Türk Tabipler Birliği için değil Türkiye Barolar Birliği için de geçerli olduğu belirtildi.

HÜKÜMET HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar sonrasında harekete geçen hükümet, Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere diğer kurumların isimlerinin başlarındaki Türk kelimesinin kaldırılması için çalışma başlattı. Bu meslek örgütlerinin isimleri ile ilgili yeni değişimler yapılacağı belirtilirken yapılacak olan düzenleme ile ilgili ilerleyen günlerde detaylı bilgiler verileceği belirtildi.

ARTIK ‘TÜRK’ İBARESİ KULLANILMAYACAK

Yapılan açıklamalar sonrasında başta Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliğini kapsayan ‘Türk’ ibaresinin birçok kurumdan kaldırılacağı belirtilirken barolar ve doktorlarla ilgili de yeni düzenlemeler getirileceği serbest avukatlık yapmak için baroya kayıtlı olma ve serbest doktorluk yapabilmek için Türk Tabipler Birliğine üye olma şartlarının da kaldırılacağı belirtildi. 

 

Erdoğan Türk ibaresi Türk Tabipler Birliği Neden kaldırılıyor