Cumhurbaşkanı İlk Kez Palu Ailesi Hakkında Konuştu

TAKİP ET

Türkiye'nin gündemine oturan Palu ailesi hakkında emniyette çalışmalar devam ederken Ak Parti toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında birtakım değerlendirmelerde bulunarak sessiz kalmadığını gösterdi.

Bir süredir Türkiye gündemini meşgul eden Palu ailesi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir toplantı sırasında konuştu. Bu ailenin ruh sağlığının yerinde olmadığını dile getiren Erdoğan 'Bunlar toplumu rencide etmeye devam ediyorlar' ifadelerini kullandı. Konu hakkında soruşturmanın ve araştırmanın devam ettiğini özellikle bildirdi. 

Müge Anlı'nın programına katılan Palu ailesi büyük ses getirmiş tüm ülkenin gündemini bir anda değiştirmişti. Ailenin içerisinde bulunduğu cinayet, tecavüz, gasp ve daha pek çok suç gün yüzüne çıkarılmış ancak verdikleri ifadelerde hala birbirlerini korumaları büyük tepkilere neden olmuştu. Canlı yayında aile, polis tarafından gözaltına alınmışlar ve sorgulanmak üzere emniyete götürülmüşlerdi. 

CUMHURBAŞKANI PALU AİLESİ HAKKINDA SESSİZ KALMADI

Ak Parti tarafından bir önceki gün düzenlenen MKYK ve MYK toplantıları son derece dikkat çekmişti. Toplantı sırasında ülke gündemine dair birtakım değerlendirmeler yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme gelen Palu ailesi konusunda bazı televizyon kanallarını da eleştirdi. RTÜK'ün gerekeni yapması için çağrıda bulundu. 

Bu televizyon programlarını genç ve çocuklarında izlediğine dikkat çekerek 'Bunlar toplumu rencide ediyorlar. Bir an önce gereğinin yapılması gerekiyor' ifadelerini kullandı. Cezalandırma ve kısıtlamanın yeterli bir çözüm olmadığının altını çizen Erdoğan bu konuda reklam verenler üzerinden bir uygulamaya gidilmesinin çok daha doğru olacağını savundu. Hem programlar hem de ailenin akıbeti hakkında bir çalışmanın yapılması bekleniyor. 

erdoğan palu ailesi konuşma