Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sincar'a Operasyon Sinyali: "Bir Gece Ansızın Gireriz, Yeni Bir Zeytin Dalı da Orada Olur"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamasında, "Halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Bu iş çok daha uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur." ifadeleri ile yeni bir operasyonun sinyallerini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamasında, "Halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Bu iş çok daha uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur." ifadeleri ile yeni bir operasyonun sinyallerini verdi.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Afrin kent merkezinin dün kontrol altına alınması ile en önemli aşamanın geride kaldığını söyleyen Erdoğan, operasyon sürecinin Münbiç, Resulayn, Kamışlı şeklinde koridoru ortadan kaldırana kadar devam edeceğini söyledi. Kuzey Irak merkezi yönetimi ile de buradaki terör kampları hakkında görüşüldüğünü söyleyen Erdoğan, “Sincar, halledeceksiniz siz halledin, halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz." ifadelerini kullandı.

HAYATINI KAYBEDEN HASAN CELAL GÜZEL’İ UNUTMADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının başında ilk olarak bu sabah hayatını kaybeden Hasan Celal Güzel’i andı. Erdoğan, “Sözlerimin hemen başında bu sabah kaybettiğimiz Hasan Celal Güzel ağabeyimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Devlet, siyaset hayatımıza her zaman hizmetlerini saygıyla hatırlayacağımız Hasan ağabeyimiz çalışmalarını heyecanla sürdürüyordu.” dedi. 

“ŞİMDİ NOKTA KOYMA ZAMANI”
Afrin’deki son durum hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün itibari ile 3622 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Dün sabah 08.30 itibari ile Afrin’e son operasyonun yapıldığını, ancak burada henüz işin bitmediğini ve ilçede bomba ve terörist aramasının devam ettiğini söyledi. Afrin halkının ilçeye girmesine kadar operasyonun süreceğini belirten Erdoğan, “Virgülü koyduk, inşallah şimdi noktayı koyacağız. Bununla kalmayacak, uzantısı var. Zira bizim derdimiz teröristlere karşı temizlik harekatını gerçekleştirmek.” dedi. 

“BİR GECE ANSIZIN SİNCAR’A GİRERİZ”
Suriye’nin ardından Kuzey Irak’ta da bir operasyonun sinyallerini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak merkezi yönetimine seslenerek, “Kuzey Irak'taki terör kamplarını da kontrolümüz altına alarak, zira merkezi yönetime söyledik, Sincar, halledeceksiniz siz halledin, halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Eğer dostsak, kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksanız.” dedi. 

 

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan sincar afrin operasyonu zeytin dalı harekatı kuzey ırak son dakika son dakika haberi