Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Melih Gökçek Açıklaması: "Melih Bey Bundan Sonra"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti grup toplantısında yaptığı açıklamada, 'Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu yeni havalimanımızda gerçekleştirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu tabii. Neymiş; Cumhuriyet Bayramı'nın bu tür resepsiyonları sadece Ankara'da kutlanırmış. Bu nasıl bir anlayıştır? Sen yeter ki gönlünü bu işe ver. Sende gönül olmadıktan sonra bahane bulmak kolay' ifadelerini kullandı.

Ak Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasına operasyon sinyali vererek,  "Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını çökerteceğiz. Bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı planlarımızı tamamladık. Yakında daha kapsamlı etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz"  diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde gündeme bomba gibi düşen Melih Gökçek’in MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddialarına da yanıt verdi.  Bu konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yol ve dava arkadaşlığımızla bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum"  dedi.

MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

Ak Parti grup toplantısında önemli açıklamalar yapan cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Melih Gökçek inadı aile ile ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a “Melih Gökçek’in adaylığı ile ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları oldu ve Gökçek’in de cevabı oldu. MHP’den adaylığına nasıl bakarsınız?” şeklinde bir soru yöneltilmesi üzerine Erdoğan, “Şimdi bir seçim süreci içerisindeyiz. Yerel seçimlerin nasıl yapılacağı aday adaylıkları bütün bunların nasıl olacağı bütün bunlar bellidir. Adaylık tespitleri, müracaatlar, yerel yönetimler başkanlığımız tarafından alınıyor. Tespitler yapılıyor, gereken değerlendirmeleri de yerel yönetimler sorumlu başkanlığımız yapar. İsimler üzerinden bu noktada spekülasyonlara girmeyi doğru bulmam. Melih Bey benim ta 94’ten beri bu işte benim belediye başkanlığım onun Ankara Belediye başkanlığı, yol ve dava arkadaşım. Yol ve dava arkadaşlığımızla bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum. Herhalde bu değerlendirmem yeter.” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan melih gökçek açıklaması ak parti grup toplantısı açıklama son dakika