Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklama: Bazıları Rahat Durmuyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Güney Amerika ziyareti dönüşünde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan ittifak görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Teknik çalışma ne durumda bunu dinleyeceğiz. Bundan sonra Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir. Bir araya gelmemiz gerekir" ifadelerini kullandı. İstanbul adayı ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruya yanıt veren Erdoğan, "İstanbul'la ilgili sabırlı olacağız. Nihai kararımızı, önce tabanı şöyle yoluna koyduktan sonra vereceğiz" dedi.

G20 zirvesine Güney Amerika gezisinin ardından Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenboğa havalimanında açıklamalar yaptı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan arjantin'e 13. G20 liderler zirvesi için gittiğini belirterek,  "Bu seyahatimizde de bugüne kadar olanları, geçmişi, bugünü ve önümüzdeki yıl malum Japonya'da yapılacak G20 Zirvesi'nin değerlendirilmesi fırsatını bulduk. Tabi ilki 2008 yılında gerçekleştirildi. Dolayısıyla 10 yıl gibi bir süre geçti. İlk zamanlar 6 ay arayla yapılıyordu, daha sonra bu yılda bir yapılmaya başlandı. Dolayısıyla 13 tane G20 Zirvesi yapıldı"  ifadelerini kullandı.

'TERÖRLE MÜCADELEYE VERDİĞİMİZ ÖNEMİ TEKRARLADIK'

G20 zirvesinde Adil ve sürdürülebilir kalkınma için küresel Ticaret ve ekonominin karşı karşıya kaldığı yapılar ile ortaya çıkan risk ve kırılganlıkları ele aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan;
"Zirve sırasında terörle mücadeleye verdiğimiz önemi tekrarladık. Bu mücadelenin ayrım yapmadan, terörün tüm formlarına karşı dayanışma ve samimiyetle yapılması gereğini altını çizdik. Zirvede günümüzün en büyük insani sınamalarından olan yasa dışı göç konusunda da görüş alışverişinde bulunduk. Zira dünyada en büyük göç yolunun, en büyük mülteci ev sahipliğine bizzat örneklik yapan bir ülke olarak bu konuları işleme durumunda olduk. Bu kapsamda yaptığımız ve tüm dünya tarafından takdirle karşılanan çalışmaları da değindik. Bu alandaki çabaların bütüncül bir anlayışla gerçekleştirmesinin zaruriyetine değinirken uluslararası sorumluluk ve yük paylaşımı üzerinde durduk. G20 önümüzdeki sene Japonya'da gerçekleştirilecek. Japonya'nın dönem başkanlığında kaliteli alt yapı yatırımlarının artması konusunda da mutabık kaldık."  dedi.

'İSTANBUL İÇİN SABIRLI OLACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gazeteci tarafından yönetilen; "TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın ismi İstanbul için çok sık dillendiriliyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine;
"Aday tespitleri noktasında hassasiyetimizi koruyoruz. İstanbul benim aşkım olan bir il. Doğup, büyüdüğüm; belediye başkanı, milletvekili seçildiğim bir il. Bu ilimizde yapacağımız çalışmayı çok önemsiyoruz. Arkadaşlarımızla tabandan tavana bir çalışma yürütüyoruz. İlçe belediye başkanlıklarının da önemli ölçüde değişmesi söz konusu. Bu çalışmalar da devam ediyor ama bu arada Ankara da ihmal edilemez. Malum TBMM'de bütçe görüşmeleri var. Tabii ki bu bütçe görüşmelerini Meclis Başkanımızın yönetmesinden daha doğal, daha tabii bir şey olamaz. Bu süreci ayın 10'u ile 22'si arasında yine Sayın Meclis Başkanı götürecektir, yürütecektir, takip edecektir en azından. Onun için İstanbul ile ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı, önce tabanı yoluna koyduktan sonra adımımızı atıp, kararımızı vereceğiz." yanıtını verdi. 

 

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ankara açıklama son dakika