Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bedelli Askerlik İçin Kritik Açıklama! Bedelli Askerlik Öne Mi Çekilecek?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi dönüşünde uçaktaki gazetecilere bedelli askerlik ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Bedelli askerliği en kötü ihtimalle yeni yasama dönemi olan Ekim'de açıklayabileceklerini söyleyen Erdoğan, 'Beli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkarmayı deneyebiliriz. O zaman daha erkene çekmiş oluruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi dönüşünde uçaktaki gazetecilere bedelli askerlik ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Bedelli askerliği en kötü ihtimalle yeni yasama dönemi olan Ekim’de açıklayabileceklerini söyleyen Erdoğan, ‘Beli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkarmayı deneyebiliriz. O zaman daha erkene çekmiş oluruz.’ dedi.

Katıldığı NATO zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, son günlerde Türkiye’nin gündeminde olan bedelli askerlik konusunda kritik açıklamalarda bulundu. İlk olarak Brüksel’de NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı ile yaptığı görüşmeyi anlatan Erdoğan, Trump’ın F-35’ler konusunda anlaşmaya uyacaklarını ve gerekli olan talimatları verdiğini söyledi.

MİLLİ PARAYLA TİCARET YAPMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Dövizdeki durdurulamayan yükseliş konusunda da açıklama yapan Erdoğan, ‘Kur baskısı sadece Türkiye için değil, her yer için geçerli. Kur baskısı denen olayı frenleyebilecek olan en iyi araçlardan biri, milli parayla ticaret yapmaktır. Buna Rusya ve İran ile kısmen başladık. Çin’le de konuşuyoruz. Alışverişi milli paralarla yaptığımız oranda kur baskısı azalacaktır. Ama tümüyle sıfırlamak mümkün değil.’ dedi.

BEDELLİ ASKERLİK ÖNE Mİ ÇEKİLECEK?

24 Haziran seçimleri öncesinde çıkması beklenen bedelli askerlik içinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Milli Savunma Bakanımız çalışmasını yapacak. Ne kadar kişiyi kapsayacak, hangi yaş grupları arasında olacak, ücret ne kadar olacak, tüm bu konular belirlenecek. En kötü ihtimalle yeni yasama döneminde (Ekim’de) açıklamış oluruz. Belki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarmayı da deneyebiliriz. O zaman daha erkene çekmiş oluruz.’ ifadelerinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bedelli askerlik NATO