Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'da Mesut Özil Açıklaması: Hazmedemedim

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya'daki Köln Merkez Camii'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'in Almanya milli takımı ile yaşadığı sıkıntılara da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir Mesut Özil, bir İlkay'ımız... İngiltere'de kendileriyle bir fotoğraf çektirdik diye bu toplumdan dışladılar. Alman Milli Takımı'na kadar yükselmiş olan bu iki gencimizin dışlanmasını ben onun Cumhurbaşkanı olarak doğrusu hazmedemedim' ifadelerini kullandı.

Almanya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Köln'de diyanet işleri Türk İslam Birliği caminin açılış töreninde önemli açıklamalar yaptı. Burada Almanya ziyareti hakkında konuşan Erdoğan, "Kritik bir dönemde son derece verimli, son derece başarılı bir ziyaret yaptık. İki gün boyunca yaptığımız temasların köklü Türk-Alman dostluğunu daha da perçinlediğini düşünüyorum." dedi.

“İKİ ÜLKEYİ YAKINDAN İLGİLENDİREN MESELELER”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; 
"Gerek Sayın Steinmeier gerekse Sayın Merkel ile görüşmelerimizde iki ülkeyi yakından ilgilendiren meseleleri samimiyetle ele aldık. Son dönemdeki bazı fikir ayrılıklarını bir yana koyarak bundan sonra ortak menfaatlerimize odaklanmamız gerektiğini vurguladım."

"FOTOĞRAF ÇEKTİRDİK DİYE BU TOPLUMDAN DIŞLADILAR"

Almanya milli takımı ile sorun yaşayan Mesut Özil hakkında da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir Mesut Özil, bir İlkay'ımız... İngiltere'de kendileriyle bir fotoğraf çektirdik diye bu toplumdan dışladılar. Alman Milli Takımı'na kadar yükselmiş olan bu iki gencimizin dışlanmasını ben onun Cumhurbaşkanı olarak doğrusu hazmedemedim. İsterdik ki bu ırkçılık savrulmasına düşenlere karşı bir ortak tavır alınsın."  diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Köln Merkez Camii Almanya mesut özil son dakika açıklama