Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama! Yüksekova ve Cizre Artık İl Oluyor!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cizre ve Yüksekova için önemli bir açıklamada bulundu. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcık ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cizre ve Yüksekova'nın il olacağını açıklayan Erdoğan, bu durumda Şırnak'ın Cizre'ye ve Hakkari'nin Yüksekova'ya dönüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cizre ve Yüksekova için önemli bir açıklamada bulundu. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcık ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cizre ve Yüksekova’nın il olacağını açıklayan Erdoğan, bu durumda Şırnak’ın Cizre’ye ve Hakkari’nin Yüksekova’ya dönüşeceğini söyledi.

TOBB Genel Kurulu’nda açıklamaya yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksekova’nın il olacağı haberini verdi. TOBB Başkanından yerli otomobil için söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce de yerli otomobil konusunda Koç grubuna çağrı yapmıştı. TOBB Başkanı’ndan ise Cumhurbaşkanının isteğine oldukça olumlu bir tepki geldi ve onun isteği doğrultusunda iş dünyası olarak bunu yapacaklarını belirtti.

YÜKSEKOVA VE CİZRE İL OLACAK

Oldukça uzun bir süredir Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünden çıkarılarak ilçe olması, Yüksekova ve Cizre’nin ise il olma konusu gündeme gelmişti. TOBB Genel Kurulunda yaptığı açıklamalarda bu konuya da değinen Erdoğan Hakkari ev Şırnak’ın İl olmasına şaşırdığını ve en kısa sürede Cizre ve Yüksekova’nın il yapılacağının haberini verdi.

YÜKSEK FAİZ SORUNUNA ÇÖZÜM

Son zamanlarda oldukça gündemde olan yüksek faiz sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin de yüksek faizden şikayetçi olduğunu ve bunu sürekli olarak gündeme getirdiğini belirtti. Erdoğan, yüksek faiz sorununu en kısa sürede çözeceklerini ve bu konuda kararlı olduklarını belirtti.

ERDOĞAN TOBB’DAN YERLİ OTOMOBİL TALEBİNDE BULUNDU

Gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil talebinde bulundu. Erdoğan’ın bu talebine TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu olumlu şekilde yanıt verdi ve söz vererek en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını belirtti. 

 

cumhurbaşkanı erdoğan yüksekova ve cizre il oluyor TOBB başkanı cizre yüksekova