Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Çok Sert Münbiç Cevabı! "Orada Bulunmaya Hakkınız Yok"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Münbiç'ten çekilmeyeceğini açıklamasına çok sert bir tepki verdi ve 'Münbiç'ten çıkmayacaklarmış. Sizin orada bulunmaya hakkınız yok' dedi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Münbiç’ten çekilmeyeceğini açıklamasına çok sert bir tepki verdi ve “Münbiç’ten çıkmayacaklarmış. Sizin orada bulunmaya hakkınız yok” dedi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen "Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması"nda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin terör örgütleri ile mücadelesinin aralıksız bir şekilde sürdüğünü söyleyen Erdoğan, Afrin’de şu ana kadar 3 bin 698 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. 15 Temmuz’da Türkiye’ye darbe vurmak isteyenlere sınırdaki 2 bin kilometrelik alanı teröristlerden temizleyerek verdiklerini söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin dimdik ayakta olduğunu herkese gösterdiklerini belirtti. 

ABD’YE SERT TEPKİ

Afrin’de ki operasyonların yanı sıra PKK’nın da rahat durmadığını ve Kuzey Irak’ta son günlerin oldukça hareketli geçtiğini belirten Erdoğan, 2 gün içinde Sincar’da 38 teröristin öldürüldüğünü söyledi. Irak merkezi hükümetinin ise oradaki teröristleri temizlememesi durumunda, Türkiye’nin Sincar’a da girebileceğini ve oradaki teröristleri temizleyeceğini söyledi. 

Öte yandan dün ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile Münbiç konusunda anlaşma sağlanamadığı belirtilmiş ve askerlerini çekmeyecekleri belirtilmişti. Bu açıklamaya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan sert bir tepki gösterdi ve “Defalarca ilan ettiğimiz operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Münbiç'ten çıkmayacaklarmış. Sizin orada bulunmaya hakkınız yok. 11 bin kilometreden kalkıp buraya niye geliyorsun? Bu topraklar senin mi?” dedi.
   

 

erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe haberler siyaset haberleri ABD Sincar PKK Münbiç Afrin