Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi: "O Yasa Hala Neyi Bekliyor"

TAKİP ET

Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hayvanların işkence edilerek öldürülmesi ile ilgili son dönemlerde medyaya yansıyan Haberlere dikkat çekti ve 'Yasa hâlâ neyi bekliyor? Bir an önce çıkartın. Hayvanlara işkence eden ve öldürenlere verilen cezaları da arttırın' dedi. Erdoğan hayvanlara işkence yapanlara, 'İnsanlıktan nasibini almamış vicdansızlar' dedi.

AK Parti MYK toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelecek dönemde en alınacak yasal düzenlemeler ile ilgili bilgi aldı. Bu sırada konunun hayvan hakları yasası ne gelmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yasa hâlâ neyi bekliyor? Bir an önce çıkartın” dedi. Kamuoyunun hayvanlara işkence edenlerle ilgili tepkisini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnsanlıktan nasibini almamış, bu vicdansızları her gün görüyoruz. Bu nedir böyle”  ifadelerini kullandı. 

‘MEZARLIK GİBİ BARINAKLAR’

AK Partili belediyelerin yasal düzenleme yapılan ne kadar uyarılmasını ve bu konuyu Özen gösterilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Başkanlar, bu konuda üzerlerine ne düşüyorsa yerine getirsin hayvan barınakları ve hayvanların korunması konusunda” diye konuştu. Toplantıda söz alan AK Parti yerel yönetimler Başkanı Mehmet özhaseki ise bazı Belediyelerde hayvan barınağının olmadığını olanların bazılarını ise çok kötü durumda olduğunu belirterek “Bazıları mezarlık gibi, oralarda hayvan yaşamaz”   dedi. 

CEZALARIN ARTTIRILMASINI İSTEDİ

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Öyle iş olmaz. Hayvanların yaşam koşullarına uygun mu değil mi bakılması gerekir. Veterinerlik hizmetlerinin verilmesi gerekir. Buna ilişkin tüm altyapıyı oluştursunlar. Öyle ki giriş ve çıkışları bile ona göre yapılmalı” ifadelerini kullandı. Düzenlemenin bir an önce yasalaşması isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan hayvanlara işkence eden ve öldürenlere verilen cezalarında arttırılmasını istedi.

YILLARDIR KONUŞULUYOR

Son yıllarda TBMM'de sürekli olarak konulan hayvan haklarına ilişkin düzenleme konusunda henüz bir adım atılmadı. Düzenlemeler geçtiğimiz yıllarda TBMM'nin gündemine kadar gelirken yasalaşmayınca kadük oldu. Adalet Bakanlığı son olarak bir taslak çalışma hazırladı ve tartışmaya açtı. Taslak eksikleri nedeniyle bazı eleştiriler alsa da genel anlamda destek görüyor.

cumhurbaşkanı erdoğan hayvan hakları yasası talimat son dakika