Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'deki Zulme İsyan Etti: "Böyle Bir Dünyada Yaşamak İstemiyorum!"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'de insanların gördüğü zulmün devam ettiğini ve büyük zorluklar çektiklerini belirterek yaşanan zulme isyan etti. Böyle bir dünyada yaşamak istemediğini söyleyen Erdoğan, zulüm olan bir dünyada yaşayıp da ne yapacaksın şeklinde sözlerle isyanını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye’de insanların gördüğü zulmün devam ettiğini ve büyük zorluklar çektiklerini belirterek yaşanan zulme isyan etti. Böyle bir dünyada yaşamak istemediğini söyleyen Erdoğan, zulüm olan bir dünyada yaşayıp da ne yapacaksın şeklinde sözlerle isyanını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da düzenlenen TRT World Formuna katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Suriye’de yaşanan zulme dikkat çekerek bölgede yaşanan kötü olayları hatırlattı ve zulmün olduğu bir dünyada yaşamak istemediğini söyledi.

BMGK ÜLKELERİNE DE TEPKİ GÖSTERDİ

Konuşmasında Suriye’deki zulmün her geçen gün daha da arttığını belirten Erdoğan, bölgede yaşanan zulümlere ve insanlık dışı olaylara sesini çıkartmayan BMGK ülkelerine ve BM yapılanmalarına da sert çıkarken bu sistemin değişmesi gerektiğini belirtti. 

‘GÜÇLÜ OLANIN HAKLI ODUĞU BİR DÜNYA’

Katıldığı forumda açıklamalarda bulunan Erdoğan, güçlü olanın haklı olduğu bir dünyada yaşandığını ve kendisinin böyle bir dünyada yaşamak istemediğini belirtti. Suriye’deki zulme dikkat çeken Erdoğan, bölgede masum ve mağdur insanların üzerine atılan varil bombalarını hatırlatarak böyle bir dünyada yaşamanın bir zul olduğunu söyledi. Güçlü olan ülkelerle bu durum görüşüldüğünde ses çıkartmadıklarını ve bir şeyler yapmak için harekete geçmediklerini belirterek Türkiye’nin Suriyeliler için yaptığı harcamaların 30 milyar doların üzerinde olduğunu açıkladı. Erdoğan, Türkiye’ye Suriyeliler konusunda hiçbir ülkenin destek vermediğini de sözlerine ekledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT World Forum Açıklama Suriyedeki zulüm BMGK BM Böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum