Cumhurbaşkanı Erdoğan Karaman'da! Doğu Kudüs Dedi, Büyükelçilik Müjdesini Kürsüde verdi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karaman İl Kongresinde kürsüden yaptığı açıklamada, Doğu Kudüs konusuna değinerek, 'O günler yakın büyükelçiliğimizi orada açacağız.' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karaman İl Kongresinde kürsüden yaptığı açıklamada, Doğu Kudüs konusuna değinerek, ‘O günler yakın büyükelçiliğimizi orada açacağız.’ şeklinde konuştu.

AK Parti Karaman İl Kongresi’nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya gündeminde olan Doğu Kudüs konusunda oldukça önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan, Doğu Kudüs’te Büyükelçilik açılacağını kürsüden duyurdu.

‘BİZDE SİZİ TANIMIYORUZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, ABD Başkanı Donald Trump ile olan konuşmasında kendisinin Trump’a karadan her türlü desteği vereceklerini söylediğini ancak ortaya yeni bir mesele çıktığını bunun da Kudüs meselesi olduğunu söyledi. Trump’ın Siyonist bir anlayışla Kudüs’ü İsrail’in Başkenti ilan ederek Büyükelçiliklerini de oraya aldıklarını belirten Erdoğan, Birleşmiş Milletler kararına rağmen bu yapılan olayın ‘Biz sizi tanımıyoruz’ anlamı ifade ettiğini söyleyerek ABD’ye ‘Biz de sizi tanımıyoruz’ diyerek meydan okudu.

BÜYÜKELÇİLİK MÜJDESİ VERDİ

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Kudüs için yapılan kirli hesaplara karşı Türkiye’nin sessiz kalmayacağını daha önce de yapılmak istenen birçok kirli hesaba çomak soktuğunu söyleyerek Kudüs’ün Başkentinin Filistin olduğunu ve şu anda Filistin’in işgal altında olmasından dolayı oraya Büyükelçilik açılamadığını söyledi. Büyükelçilik konusuna değinen Erdoğan, fiili olarak Büyükelçiliğin Başkonsolosluk tarafından temsil edildiğini ancak resmi olarak da bölgede Türk Büyükelçiliğinin açılacağı günlerin yakın olduğunu aktardı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karaman Açıklama Doğu Kudüs Filistin Büyükelçilik mi açılıyor ABD İsrail