Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadim Şehir Dedi, İstanbul İtirafı Yaptı: "Kıymetini Bilemedik!"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de düzenlenen Şehir ve STK Zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında İstanbul'un kıymetinin bilinmediğini söyleyen Erdoğan, İstanbul'un ana karakterlerini kaybetmeden yeniyi bünyesine katmak için kadim bir şehir olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenler’de düzenlenen Şehir ve STK Zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında İstanbul’un kıymetinin bilinmediğini söyleyen Erdoğan, İstanbul’un ana karakterlerini kaybetmeden yeniyi bünyesine katmak için kadim bir şehir olduğunu belirtti.

‘BENDE BUNDAN SORUMLUYUM’

İstanbul Esenler’de gerçekleştirilen Şehir ve STK Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam şehirlerinde ihtişam ile sadelik, yeni ile eski iç içedir ve bir aradadır. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya her an ölecekmiş gibi uhraya bakmak hayatı bu şekilde anlamlandırmak işte gerçek bu. Bunun yanında şehirlerinde zamanla tekerrür eden kendini yenileyen bir karakteri vardır. Kadim şehirlerin en önemli güzelliği, ana karakterlerini kaybetmeden yeniyi bünyelerinde eritmesi, özlerinden katarak yeniden yoğurmasıdır. İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik. Biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum.” ifadelerinde bulundu.

İstanbul’un tarihi yapıları ve içerisinde barındırdığı temel güzelliklere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle kadim şehirlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini İstanbul’un siluetinin de bu açıdan oldukça müstesna olduğunu ancak İstanbul’un kendisinden gelen güzelliğinin kıymetinin bilinmediğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Esenler Şehir ve STK Açıklama İstanbul itirafı Kıymetini bilemedik