Cumhurbaşkanı Erdoğan İşaret Vermişti! Sınırda Yüzlerce Asker Konuşlandı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon sinyali vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri bölgede faaliyetleri arttırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon sinyalini vermesinin ardından 700 kilometrelik sınır hattında fiziki güvenlik önlemlerine ek olarak tespit edilen belirli noktalara asker ve silah takviyesi yapıldı.  Türk Silahlı Kuvvetleri özellikle Tel Abyad ve Kobani (Ayn el Arap) bölgesine asker ve silah kaydırdı. Güvenlik güçleri Kuzey Suriye'de güvenli bölge oluşturulmasına yönelik dört farklı merkezdeki terör örgütü YPG nin hareketlerini dikkatli bir şekilde izliyor. Şırnak’tan Habur Sınır Kapısı’na kadar uzanan Derik; Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi karşısındaki Rasulayn; nüfusun büyük bölümü Araplardan oluşan Akçakale ilçesi karşısındaki Tel Abyad; Suruç ilçesi yakınlarındaki Kobani; Kilis sınır hattı yakınındaki ehba bölgesi Bu merkezleri oluşturuyor.

İKİ NOKTA GÖZALTINDA

Şanlıurfa ve Gaziantep bölgesinden hareket eden ağır silah ve zırhlı araçlar Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi ile Suriye'nin Tel Abyad sınır hattına konuşlandı. Yine Gaziantep yönünden geldiği belirtilen ağır silah destekli bir TSK Birliği'nin Kobani'den Fırat Nehri boyunca uzanan geniş bir hat üzerine konuşlandığı öğrenildi. Fırat Nehri kıyısında bulunan Zorava, Boban ve Aşê köylerindeki YPG hareketleri Güvenlik güçleri tarafından An be an Takip ediliyor. Yüzlerce asker ise Tel Abyad Kasabası karşısındaki Akçakale sınır hattında konuşma anda. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin olası bir operasyonun Bu bölgeden başlayabileceği iddia ediliyor.

KAYNAK: MİLLİYET

 

Suriye operasyon Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Türk Silahlı Kuvvetleri