Cumhurbaşkanı Erdoğan İlk Kez Konuştu! O Savcıya Çok Sert Tepki

TAKİP ET

İstanbul Üsküdar'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Danıştay'ın başörtüsü kararı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bir savcı çıkmış, sen kimsin iptalini istiyorsun. Biz bu ülkede hala laiklik tartışması ile mi vakit geçirmeliyiz? Bu ülkede insanların dini veya etnik kökenlerini mi tartışmalıyız? Bizimle derdi olanlara sesleniyorum, ülke ile ve milletle uğraşmayı bırakın" ifadelerini kullandı.

Üsküdar'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu seçimin acaba dev projeleri ne olacak? Açıkladık. Millet kıraathaneleri dedik, 'kumarhane açacaklar' dediler. Niye? Çünkü bunların meşrebi bu. Çünkü bunlar ne yazık ki o kumar kağıtlarıyla, malum o okey masalarındaki tuğlalarla yatıp kalkarlar. Onun için, kütüphane nedir, kıraathane nedir bunlar anlamaz" dedi. "Ey CHP, kıraathane okuma yeridir, okuma evidir" diyen Erdoğan, "Biz gençlerimiz o kötü alışkanlıklardan çekelim, gelsinler oralardaki kitaplardan alsınlar oralardaki kitaplardan okusunlar, çayını, kekini, simidini bir taraftan ücretsiz olarak yerken bunları da yapsınlar. Ne devlet ne belediyeler bunu bir lütuf olarak yapmıyor. Nedir bu? Bu milletin bize verdiği görev. O hizmeti yerine getiriyoruz, yaptığımız bu. Bir lütuf değil" dedi.  Erdoğan, "Atatürk Havalimanı'nın olduğu yeri millet bahçesine çeviriyoruz. Şu andaki kapalı alanları fuar merkezi haline getiriyoruz ve yine bir pistini de oranın, uygun bir pisti de yine tekli bir iniş kalkışa çeviriyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇOK DAHA FARKLI BİR KIYAK İSTANBUL'A YAPAR"

Eskiden belediye otobüslerinin pislik içinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz geldik 'benim insanıma bu yakışmaz' dedik, 'biz insanımıza Mercedes otobüsler alacağız' dedik. Aldık mı aldık. Ve her geçen yıl bunları daha da geliştirdik. Duraklarımızın sayısını ciddi manada artırdık. Herhalde Mercedes'te şimdi burada çok daha farklı bir kıyak İstanbul'a yapar. Ülkemizin en kapsamlı yolculuk merkezlerini İstanbul'a yaptık"  ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasının devamında, "Bu seçime biliyorsunuz Cumhur İttifakı'yla giriyoruz İstanbul'da. Cumhur İttifakı ile beraber İstanbul'umuzda şu CHP zulmünden kurtaralım her yeri"  diye konuştu..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üsküdar açıklama toplu açılış töreni