Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'ten Duyurdu: Suriyelileri Evlerine Gönderebiliriz!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te yaptığı mitinginde seçim sonrasında Suriye topraklarının hepsini güvenli hale getirmeyi ve Suriyelilerin tamamının evlerine dönmesini sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te yaptığı mitinginde seçim sonrasında Suriye topraklarının hepsini güvenli hale getirmeyi ve Suriyelilerin tamamının evlerine dönmesini sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde mitinglerine devam ediyor. Türkiye’deki Suriyelilerle ilgili son yaptığı açıklamada önemli ifadelerde bulunan Erdoğan, Suriye topraklarının tümünü güvenli hale getirmeyi ve Suriyelilerin tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. 

AFRİN’DE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI

Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısını veren Erdoğan, şimdiye kadar 4 bin 700’e yakın teröristi etkisiz hale getirdiklerini belirtti. Öte yandan Cerablus’ta ise 3 bine yakın DEAŞ’lının etkisiz hale getirildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şimdi neredeyiz? Kandil’de. Kandil’de ilk etapta 20 uçakla 10 noktayı vurduk. Dedik yetmez, ikinci bir operasyon yaptık. İkinci operasyonda uçaklarımız 35 lider kadrodan toplantı halindeki PKK’yı yerinde vurduk.’ dedi.

‘SEÇİMDEN SONRA SURİYELİLERİ EVLERİNE GÖNDEREBİLİRİZ’

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, ‘Seçimin ardından tüm Suriye topraklarını güvenli hale getirmeyi ve misafirlerimizin tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedefliyoruz.’ dedi. Şimdiye kadar ülkelerine geri dönen Suriyeli sayısının 200 bine ulaştığını belirten Erdoğan, "Biz, Fırat'ın batısında Rusya ve İran'la işlerimizi götürdük.’ şeklinde konuşan Erdoğan, ‘Doğusunda ise Irak'la, İran'la çalışmalarımızı sürdürdük. Şimdi de koalisyon güçleriyle beraber bunu sürdürüyoruz.’ ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan Cumhurbaşkanı Suriyeli Seçim Gaziantep