Cumhurbaşkanı Erdoğan: En güçlü enstrüman eğitimdir

TAKİP ET

Ülke kalkınması için eğitim vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yıldır bütçeden en büyük eğitimi verildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmasında, ''Eğitime dair hiçbir boşluk bırakmadık, mesleki eğitimde yılların ihmalini giderdik'' ifadelerini kullandı.

Son dönemde önemli başarılardan birinin mesleki ve teknik eğitim olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu okullara yönelik vesayet dönemlerinde uygulamaya konulan haksızlıkları gidererek, mesleki eğitimi yeniden cazip hale getirdik" dedi.

'BÜTÇEDEN EN BÜYÜK PAY EĞİTİME'

Çocukların en güzel şekilde yetişmeleri için imkanların seferber edildiğini belirten Erdoğan, "Bu anlayışla son 20 yılda her yıl bütçede en büyük payı eğitime tahsis ederek, derslik sayımızı ikiye katlayarak, toplam 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak, okullarımızı modern teknolojiyle donatarak, eğitim müfredatımızı özgürlükçü bir anlayışla yenileyerek, öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarını geliştirerek, hasılı eğitime dair hiçbir boşluk bırakmayarak, Türkiye'yi her bakımdan örnek gösterilen bir ülke konumuna taşıdık. Son dönemde önemli başarılara imza attığımız alanların başında mesleki ve teknik eğitim gelmektedir. Öncelikle bu okullara yönelik vesayet dönemlerinde uygulamaya konulan haksızlıkları gidererek, mesleki eğitimi yeniden cazip hale getirdik. Ardından reel sektörle kurduğumuz güçlü iş birlikleri sayesinde, mesleki ve teknik anadolu liselerimize yeni imkanlar sağladık. Böylece öğrencilerimiz, mesleği sahada öğrenirken, teoriyi sektörle birlikte hazırlanan müfredatlar çerçevesinde kazanmaya başladı." ifadelerini kullandı.

'YILLARIN İHMALİNİ GÖRDÜK'

Mesleki eğitim merkezlerinde 159 bin çırak ve kalfa yetiştirildiği, bir yıldan kısa sürede 1 milyon 100 bine ulaştığını aktaran Erdoğan, "Mesleki eğitime kazandırdığımız bu dinamizm, kadın istihdamında da çok önemli iyileştirmelere yol açtı. Özetin özeti diyebileceğim bu çalışmalarla kısa sürede mesleki eğitimde hem yılların ihmalini giderdik hem de çok önemli ivme yakaladık." açıklamalarında bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitim