Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dünya 5'ten Büyüktür" Diyerek Katliam Yapan Fransızlara Sert Çıktı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransızların Cezayir ve Lübnan'da yaptığı katliamları hatırlatarak bu katliamlara dünyadan hiçbir sesin yükselmediğini bu durumun yarın da aynı olacağını söyleyerek, 'Bunların cibilliyeti bu.' dedi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransızların Cezayir ve Lübnan’da yaptığı katliamları hatırlatarak bu katliamlara dünyadan hiçbir sesin yükselmediğini bu durumun yarın da aynı olacağını söyleyerek, ‘Bunların cibilliyeti bu.’ dedi. İşte detaylar…

Katıldığı ‘Zeytindağı Barış Ödülleri’ töreninde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransızların Cezayir ce Lübnan’da yaptığı devasa katliamları hatırlatarak, ‘Dünya 5’ten büyüktür.’ dedi. Şimdiki gelinen noktada BM’nin reforme edilmesi gerektiğinin üstüne basan Erdoğan, Fransızların katliamlarını aktararak, ‘Bunların cibilliyetleri bu.’ dedi.

‘FİLİSTİNLİLER DÜNYADAKİ MAZLUMLARIN SEMBOLÜDÜR’

Açıklamalarında, Filistin ve Kudüs meselesine değinen Erdoğan, ‘Filistin ve Kudüs yalnızca bir milletin davası değildir. Filistinliler, dünyadaki tüm mazlumların sembolüdür. Biz insanlığın, özellikle barış merkezi olması gereken Filistin’in ve Kudüs’ün adını zulümle yan yana yazan İsrail’den iki dünyada da davacı olacağız.’ dedi.

‘FRANSA'NIN KATLİAMLARINA DÜNYANIN SESİ ÇIKMADI'

Açıklamalarında, dünyanın 5’ten büyük olduğuna değinen Erdoğan, Fransızların Cezayir ve Lübnan’da devasa katliamlar yaptığını söyleyerek, bu katliamlara dünyanın sesinin çıkmadığını ve yarın aynı durum olsa yine seslerinin çıkmayacağını aktardı. Türkiye’nin dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmasına rağmen insani yardımlarda ilk sırada olduğunu vurgulayan Erdoğan, ABD ve batılı ülkelerin ekonomik açıdan Türkiye’nin önünde olmasına rağmen insani yardımda geride kaldıklarını belirtti. Türkiye’nin insani yardımlarının bir kayıp olmadığını söyleyen Erdoğan, ‘Bunlar neden yardım etmiyor, çünkü bunlar nerede altın varsa, petrol ve elmas varsa oradalar.’ dedi. 

 

Erdoğan Lübnan Cezayir Fransa Katliam Dünya Zeytindağı Barış ödülleri İstanbul Filistin Kudüs