Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğu Guta Diyerek Kürsüyü İnletti: "Katliamı Yapanlar Bedelini Ödeyecekler!"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de gerçekleştirilen kimyasal saldırı ile ilgili yaptığı açıklamalarda, katliamı yapanların bedelini ağır ödeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de gerçekleştirilen kimyasal saldırı ile ilgili yaptığı açıklamalarda, katliamı yapanların bedelini ağır ödeyeceğini söyledi.

AK Parti Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de gerçekleştirilen insanlık dışı saldırılara değinerek Doğu Guta ve Duma’daki kimyasal saldırıları yapanları lanetledi. Bu katliamları kim yaparsa yapsın bedelini ağır ödeyeceğini söyleyen Erdoğan, bu konuyla ilgili gerekli görüşmeleri sürdürdüklerini belirtti.

ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞMÜŞTÜ

Doğu Guta ve Duma’da gerçekleştirilen kimyasal saldırılarla ilgili açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, bu konuyla ilgili gerekli olan tüm görüşmelerin sürdüğünü ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile dün bu konu üzerinde bir görüşme gerçekleştirdiğini aynı şekilde bu görüşmelerin ilerleyen günlerde de devam edeceğini aktardı.

TÜRKİYE’NİN 60 YILLIK RÜYASI MERSİN AKKUYU

Türkiye’nin 60 yıllık rüyası olan Mersin Akkuyu nükleer güç santrali temelini Putin ile beraber canlı bağlantı ile attıklarını belirten Erdoğan, bu rüya projenin yatırım bedelinin yaklaşık 22 milyar doları bulacağını belirtti. Bu devasa proje tamamlandığında Türkiye’nin elektrik üretiminin yüzde 10’unu tek başına karşılayacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 etaptan oluşacak olan bu santralin ilk ünitesinin 2023 yılında devreye girmesinin hedeflendiğini ve bu sayede Türkiye’nin dünyadaki az sayıda olan nükleer güç santrali sahibi olan ülkeler arasına gireceğini belirtti. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğu Guta Suriye Katliam Putin Kimyasal saldırı AK Parti