Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çevre konusuyla ilgili önemli açıklamalar

TAKİP ET

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevre konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevre konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Çevre konusunda kendilerine ders vermeye çalışanların PKK’nın çevre terörünü hiç ağızlarına almadıklarını belirten Erdoğan, Kasım ayında fidan dikilmeyeceğini söyleyerek çamur atmaya kalkanların bir kez daha çuvalladığını söyledi. İşte Cumhurbaşkanı
Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları…

Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes Fidan Dikimi Programı

Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes Fidan Dikimi Programı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevre konusuyla ilgili önemli noktalara değindi. Esnafın malını mülkünü yağmalayanların hep bir ağızdan fidan dikimi programını eleştirmeye kalktığını, çevre konusunda kendilerine ders vermeye kalkanların PKK’nın çevre terörünü ise ağızlarına bile almadıklarını söyledi.


Geçen Sene Dikilen Fidanlar Bu Yıl Boy Verdi

Kendilerine destek vermek yerine Kasım ayında fidan dikilmeyeceğini söyleyenlerin bir kez daha işlerine çamur atmak istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu grubun cehaletleri yüzlerine vurulduğunda ise suç bastırmaya çalıştıklarını ifade etti. Her iddialarında olduğu gibi bunda da çuvalladıklarını, kalbi nefretle kuruyan bu kişilere inat geçen sene dikilen fidanların bu sene boy verip filizlendiğini sözlerine ekledi.

Fidan Dikme Seferberliği Dünyaya Yayılıyor

Başlatılan fidan dikme seferberliğinin dalga şeklinde diğer ülkelere de yayıldığını söyleyen Erdoğan, bu yıl gerçekleştirilen programa ise Bosna, Libya, Azerbaycan ve Tataristan’ın aralarında bulunduğu 30 ülkeden destek geldiğini açıkladı. Fidanların dikiminde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı, canlı bağlantıyla 4 kardeş ülkede fidan dikimi gerçekleştirileceğini söyledi.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Ağaçlandırma Seferberliği

Ormancılık alanında yapılan çalışmaların BM ve OECD’nin dikkatini çektiğini, ülkemizin ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa’da birinci dünyada ise dördüncü sırada yer aldığını ifade etti. Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğinin başlatıldığının altını çizerken son 18 yıl içinde yaklaşık beş buçuk milyon hektarlık alanda çalışma yapıldığını ve 5,1 milyar fidanın toprakla buluşturulduğunu duyurdu. 

 

cumhurbaşkanı fidan program açıklama