Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan boykot çağrısı

TAKİP ET

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un son yaptığı açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Türk halkına boykot çağrısı geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un son yaptığı açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Türk halkına boykot çağrısı geldi. Türk halkına seslenen Erdoğan, Fransız markalarının satın alınmaması konusunda istekte bulundu ve Fransa’da Müslümanlara bir zulüm yapılıyorsa hep birlikte oraya sahip çıkılacağının altını çizdi.

Fransız Mallarına Boykot Çağrısı

Beştepe Millet Kongre Kültür Merkezi’nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’nda önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un son dönemde İslam’ı hedef alan açıklamalarına değindi. Konuşması esnasında Türk halkına seslenen Erdoğan, Fransız malları için boykot çağrısında bulundu.


‘Bizim Dinimizde Hıristiyan Olmak Suç Değil’

Müslümanların içinde bulunduğu ahvalin yürekleri dağladığını söyleyen Erdoğan, dinimiz ve Peygamber Efendimiz tarafından yasaklanan fiilin her gün ve her an içinde işlendiği bir dönemden geçtiğimizi ifade etti. Libya’nın zengin kaynaklarının hem darbeciler hem de batının emperyalist güçleri tarafından talan edildiğini, Filistin’de zulüm yaşandığını, Arakan’da şiddet yaşanırken Irak ve Afganistan’da ise terörün can almaya devam ettiğini hatırlattı. Her şeyden önce insan olduğumuzu belirten Cumhurbaşkanı, ‘İnsan olarak bizim dinimizde Hıristiyan olmak suç değildir’ dedi.

Müslümanlara Yönelik Faşist Saldırılar

İslam’a ve Müslümanlığa olan düşmanlığın tüm toplumlara hızlı bir şekilde yayıldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerinde Müslümanlara ait olan iş yerleri, okullar ve iş yerlerinin her gün faşist saldırıla maruz kaldığını söyledi. Konuşmasında Türk halkına çağrı yapan Erdoğan, Fransa’nın Türk markalı mal satın almayın çağrısını hatırlattı ve Türk milletinin de Fransız markalı malları boykot etmesini istedi. Türkiye’de gerçek din özgürlüğü olduğunu vurgulayarak her geçen gün Müslümanların inanç hürriyetlerini kısıtlayan bir uygulamayla karşı karşıya kalındığını sözlerine ekledi. 



 

erdoğan boykot fransız markalar