Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel Belediye Başkanı'na Ateş Püskürdü! 'O Kendi İşine Baksın'!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında Brüksel Belediye Başkanına ateş püskürdü. Kendisi hakkında yorum yapan Brüksel Belediye Başkanına, "Brüksel Belediye Başkanı, NATO'nun bir mensubu değil ve NATO adına konuşacak birisi de değil. O kendi işine baksın.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında Brüksel Belediye Başkanına ateş püskürdü. Kendisi hakkında yorum yapan Brüksel Belediye Başkanına, "Brüksel Belediye Başkanı, NATO'nun bir mensubu değil ve NATO adına konuşacak birisi de değil. O kendi işine baksın.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel Belediye Başkanının kendisine yaptığı yorumla ilgili konuştu. Oldukça sert ifadeler kullanan Erdoğan, " Brüksel Belediye Başkanı, NATO'nun bir mensubu değil ve NATO adına konuşacak birisi de değil. O kendi işine baksın. Ben zirveye gidiyorum zırvaya değil" dedi. Çin Halk Cumhuriyeti seyahati öncesinde Esenboğa Havalimanında konuşma yapan Erdoğan basın mensuplarından gelen "CHP'den, 'Trump'ın YPG/PYD'ye silah yardımını resmi olarak karar almasının ardından bu ziyaret gözden geçirilmeliydi, gidilmeseydi daha doğru olurdu' şeklinde açıklamalar var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bu tür ifadeyi kullanmışlarsa ben o ifade üzerinden kullanayım. Önce bunların siyaset öğrenmesi lazım. Siyaseti bilmeyenlere bu şekilde cevap vermenin hiçbir anlamı yok. Biz neyi ne zaman, nasıl gözden geçireceğimizi çok iyi biliriz. Bunun için de ana muhalefetin aklına ihtiyacımız yok. Onlar kendi akıllarını kendilerine saklasınlar. Biz her şeyimizin istişaresini en geniş, en derin anlamda yaparız. Yolumuza da o şekilde devam ederiz. Bu bir defa dünyadaki gelişmelerden ne kadar uzak olduklarının da bir alametifarikasıdır" şeklinde cevap verdi.

BEN ZİRVEYE GİDİYORUM ZIRVAYA DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel Belediye Başkanının kendisi hakkında yaptığı yorum hakkında, " Brüksel Belediye Başkanı, NATO'nun bir mensubu değil ve NATO adına konuşacak birisi de değil. O kendi işine baksın.  Brüksel sokaklarını nasıl temizleyeceğini düşünsün. Ona göre ne gibi adımlar atılacak onları düşünsün. Bıraksın da bu işleri üst düzeydeki  Belçika'nın NATO'daki temsilini üstlenen kişiler konuşsun. Orada Erdoğan yanlılarına ben kalkıp da şu anda ne  Brüksel Belediyesini ziyarete gidiyorum ne de bu noktada  Brüksel'deki  Belçika yetkililerini ziyarete gidiyorum. Ben NATO'daki yapılacak bir zirveye katılacağım. Olay budur. Gücü şuna yetiyorsa, 'Ben NATO Zirvesi'ne de Erdoğan'ı sokmam' diyorsa, buna gücü  Belçika yetkilerinin yetiyorsa çıksınlar bunu açıklasınlar. Ben zirveye gidiyorum zırvaya değil. Dolayısıyla da atacağımız adımın nerelere tekabül ettiğini de gayet iyi biliriz. Bunlarınki zırvalamak başka bir şey değil. Biz görevimizi yaparız ve NATO Zirvesi'nde de A' dan Z'ye bütün bu olanların hepsi zaten orada gündeme gelecek. NATO niçin var? Bunları hep konuşacağız. Eğer NATO terörle mücadele de bir rol almayacaksa niye var. Bunları da konuşacağız. Dünyanın değişik yerlerinde NATO'nun tüm bu terörle mücadelelerinde nasıl rol aldığını gayet iyi biliyoruz. Örnekleriyle inşallah bunlarında gereğini yaparız." dedi.

 

cumhurbaşkanı erdoğan brüksel belediye başkanı açıklama nato esenboğa havalimanı basın açıklaması