Cumhurbaşkanı Erdoğan Barzaniye Meydan Okudu: "Senin Bağımsızlığını Kim Tanır"

TAKİP ET

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde haftalardır kriz yaratan ve tüm dünyanın karşı çıktığı referandum dün tüm karşı çıkmalara rağmen gerçekleşti. Referandumun yapılması il ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Barzani'ye sert ifadelerle tepki gösterdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde haftalardır kriz yaratan ve tüm dünyanın karşı çıktığı referandum dün tüm karşı çıkmalara rağmen gerçekleşti. Referandumun yapılması il ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Barzani’ye sert ifadelerle tepki gösterdi.

‘DÜNYA İSRAİLDEN İBARET DEĞİL’

Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ‘2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Törende açıklamalarında dün Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin sözde referandum oylamasına dair açıklamalarda da bulunan Erdoğan oldukça sert çıktı. Erdoğan, oylamadan yüzde 90 ile referanduma onay çıktığının belirtildiğini söyleyerek bu oylamanın tanınmayacağını ve dünyanın sadece İsrail’den ibaret olmadığını belirtti.

‘YENİ ÇATIŞMALARIN HABERCİSİ’

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir süredir yeni bir krizle daha karşı karşıyayız. Kuzey Irak bölgesel yönetimi, referandumu yapmakta ısrarcı davrandı. İsrail dışında girişimi destekleyen ülke ve uluslararası kuruluş da yok. Yeni çatışmaların habercisi olmaktan başka anlam taşımıyor. Yüzde 90-91 ile onaylanmış, bunun kıymeti harbiyesi var mı? Kim tanıyacak? Dünya İsrail'den ibaret değil. Kosova'yı 114 ülke kabul etti ama hala sıkıntı içinde. Sen bir İsrail ile neyi elde edeceksin?” ifadelerinde bulundu.