Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM'yi Yıktık Diyerek Gezicilere Gönderme Yaptı: Çatlayın Patlayın!

TAKİP ET

İstanbul Yeditepe'de açılışa katılan Recep Tayyip Erdoğan, 'AKM içinde çok bağırdı geziciler. İstediğiniz kadar bağırın, çatlayın, patlayın. Bak yıktık.' dedi.

İstanbul Yeditepe’de açılışa katılan Recep Tayyip Erdoğan, ‘AKM içinde çok bağırdı geziciler. İstediğiniz kadar bağırın, çatlayın, patlayın. Bak yıktık.’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yeditepe’de gerçekleştirilen Bienali’nin açılışına katıldı. Burada tarihi mabedde kürsüye çıkarak konuşma yapan Erdoğan, Taksim’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi’ne değindi.

‘BU ŞEHİR DEVASA BİR MÜZEDİR’

İstanbul Yeditepe’de düzenlenen törenle açılan Bienali’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeditepe Bienali’nin kendi alanında dünyada bir ilk olduğunu ve geleneksel sanat tanıtımlarımızda önemli bir yere sahip olacağını aktardı. ‘İstanbul devasa bir müzedir’ diyen Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılan Bienali’de 45 gün boyunca sergi, seminer, panel ve konferansların yanı sıra müzik dinletilerinin de olacağını aktardı. 

‘İSTEDİĞİNİZ KADAR BAĞIRIN’

İlk olarak Gezi olaylarına destek vermeyen sanatçılardan söze giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarında kendi ideolojilerini paylaşmayan sanatçılara yönelik olarak saldırıya geçen Gezicilerin aynı şeyi Afrin operasyonuna destek vermek için bölgeye giden sanatçılara da yaptıklarını aktardı. Sanatçılarımızın Mehmetçiğe moral vermesine bile tahammül gösteremediler diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim’de yer alan Atatürk Kültür Merkezi’ne değinerek buranın Türkiye’nin bir numaralı opera binası haline getirileceğini söyledi. Erdoğan, ‘ Buna da biliyorsunuz çok bağırdı o Geziciler. İstediğiniz kadar bağırın, çatlayın, patlayın, bak yıktık.’ şeklinde ifadelerde bulundu. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM Geziciler Gönderme Açıklama Taksim Bienali açılışı Yeditepe İstanbul