Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Kandil Ve Sincar'a Operasyon Başlattık

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'ta devam eden operasyonlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kandil ve Sincar'a operasyonun başladığını söyleyen Erdoğan, 20 uçakla terör örgütüne ait 14 deponun yok edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'ta devam eden operasyonlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kandil ve Sincar’a operasyonun başladığını söyleyen Erdoğan, 20 uçakla terör örgütüne ait 14 deponun yok edildiğini açıkladı.

Kuzey Irak’ta devam eden operasyonlar hakkında konuşan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terör örgütüne ait 14 deponun 20 uçakla terör örgütüne ait hedeflerin vurulduğunu belirterek, ''hedef bataklığı kurutmak, birliklerimiz ilerliyor'' dedi.

“SİZİNLE BU ÜLKE YÖNETİLMEZ”

Niğde Belediye Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal bize ne dedi, Afrin'e girmeyin. Bay Muharrem Afrin'de ne işiniz var dedi. Sizinle bu ülke yönetilmez. Ülkemize saldıranlar karşısında bunun bedelini ağır ödetiriz. Ömer Halisdemir ne yaptı, hain olan Semih Terzi'yi ne yaptı, alından vurarak indirdi.” dedi.

''SİNCAR VE KANDİL'E OPERASYON BAŞLATTIK''

Erdoğan açıklamasının devamında, “Nereye saklanırsa saklansınlar, biz ne Kemal'e bakarız ne Muharrem'e bakarız. Biz işimize bakarız. Teröristler hangi ine girerlerse girsinler, er ya da geç, teröristlerden döktükleri şehit kanlarının hesabını muhakkak sorduk ve soruyoruz. Şu ana kadar sadece Afrin'de 4 bin 500'ün üzerine çıktık. Demiştim ya Kuzey Irak'ta Kandil demiştim, Sincar demiştim, hatırlayın. Ve oraya da operasyonumuzu başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik.” ifadelerini kullandı.