Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! ABD'den Türkiye'ye Yeni Münbiç Teklifi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Münbiç için kendilerine, 'Münbiç'in yarısında güvenlik sizde, yarısında bizde olsun' teklifinde bulunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Münbiç için kendilerine, ‘Münbiç’in yarısında güvenlik sizde, yarısında bizde olsun’ teklifinde bulunduğunu açıkladı. 

Afrika’da Senegal’in başkenti Dakar’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Afrika ziyaretlerine ilişkin sorulara yanıt verirken ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Münbiç konusunda Türkiye’ye yaptığı yeni teklifi de açıkladı.

‘MAALESEF 8 ŞEHİDİMİZ OLDU’ 

Ziyaretleri sırasında Afrin’de teröristler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 8 şehit olduğuna değinen Erdoğan, şehit haberlerinin hemen ardından Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile telefon görüşmesi yaptığını ve JÖH ve PÖH’lerde 8 şehidimiz olduğunu ÖSO’dan da 2 şehidin olduğunu söyledi. Şehit haberleri sonrasında üzüntüsünü dile getiren Erdoğan, Afrin’deki terörle mücadelenin büyük bir kararlılıkla süreceğini söyleyerek ‘Teröristlere yaptıklarını misliyle ödeteceğiz’ ifadelerini kullandı.

ABD’DEN YENİ MÜNBİÇ TEKLİFİ

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Münbiç hakkında Türkiye’ye yeni teklif sunduğunu söyledi. Tillerson’ın teklifinde, ‘Çıkaralım onları. Münbiç’in yarısında güvenlik sizde, yarısında bizde olsun’ dediğini aktardı. Erdoğan bu teklife cevap olarak, ‘Ne sizde olsun, ne bizde’ Münbiç oranın gerçek sahiplerini olmalı’ dedi. Erdoğan, ABD’nin yapılan ikili görüşmelerde verdiği sözleri tutması gerektiğini söylerken bu sözlerin fiiliyata dökülmesi gerektiğini belirtti. İlk olarak ABD’nin Münbiç’ten YPG’yi çıkarma sözünün tutulması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine yapılan silah desteğinin de bir an önce son bulması gerektiğini söyledi.

 

Dünya haberleri Erdoğan Münbiç Tillerson Afrika Münbiç teklifi Afrin Zeytin Dalı