Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'nin YPG'ye Silah Vermesi Hakkında Konuştu! 'Kabul Edilebilir Değil'!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'nin YPG'ye silah vermesi kararı hakkında konuştu. Bu durumun kabul edilebilir bir yanının olmadığını savunan Erdoğan, 'NATO'da sizinle beraber olan biziz. 'YPG'nin Türkiye'ye zarar vermesini istemeyiz' diyorlar. Lafla olmuyor ki!' ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin YPG’ye silah vermesi kararı hakkında konuştu. Bu durumun kabul edilebilir bir yanının olmadığını savunan Erdoğan, “NATO’da sizinle beraber olan biziz. ‘YPG’nin Türkiye’ye zarar vermesini istemeyiz’ diyorlar. Lafla olmuyor ki!” ifadelerinde bulundu.

Kuveyt dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD’ye ABD’nin silah vermesi konusunu eleştiren Erdoğan,  “Bu kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

Kuveyt gezisi için “Verimli bir ziyaret olduğuna inanıyorum” diyen Erdoğan “Yoğun bir trafikle ziyaretlerimize devam edeceğiz. Cuma günü bir Çin ziyaretimiz olacak. Oradan ABD’ye geçeceğiz. Sonra da Belçika seyahati var. NATO liderler zirvesi olacak. Arka arkaya bu ziyaretlerle bu ara yoğun bir trafiği yaşamış olacağız” dedi. 

KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin kalkınmasını, güçlenmesini hazmedemeyenler dünyada çok fazla. Dolayısıyla bizim gerekirse her şeyden önce kendi göbeğimizi kendimiz kesebilmemiz lazım. Başka bunun çaresi yok. Gerektiğinde önleyici tedbirleri biz kendimiz alacağız. Kendimiz alamazsak bunlar bizim için her an sıkıntıdır. PYD-YPG’yi düşünün, bir bakıyorsunuz NATO’da beraber olduğumuz ülkeler bunlarla işbirliği yapıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. NATO’da sizinle beraber olan biziz, terör örgütü beraber değil. (Ama ‘YPG-PYD’nin Türkiye’ye zarar vermesini istemeyiz’ diyorlar). Lafla olmuyor ki! Bu, PYD ile PKK arasındaki ilişkiyi tespit edememenizin alametidir. Tüm bunları, NATO zirvesinde de tabii ki A’den Z’ye gündeme getireceğiz, Bunları ABD ziyaretimde konuşacağız.” dedi.

KARARLARINI TÜRKİYESİZ VERENLER BEDELİNİ ÖDÜYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu’da “Türkiyesiz bir karar verilmesi düşünülemez. Eğer Türkiye’nin fikrine müracaat etmeden birileri karar alıyorsa bunun bedelini aslında ağır ödüyorlar. Hem ekonomik hem de insan kaybı olarak ödüyorlar. Bir de huzuru yok ediyorlar. Şu anda bölgede huzur var mı? Yok. O anlayışla olmaz. Bu nedenle süratle bunu halletmemiz gerekir. Suriye sınırımız 911 km, Irak sınırımız 350 km. Öyleyse ‘Türkiye ile ne yapabiliriz’ diye düşünmeleri gerekir.  ABD ziyaretiniz öncesi bir ön heyet görüşmeler yaptı. ABD konusunda beklentileriniz nedir? Nihai görüşme benim yapacağım görüşmelerdir. Sayın Başkan ile yapılacak görüşmeyi neticelere göre, adeta ben peşrev gibi görüyorum.” dedi.

 

cumhurbaşkanı erdoğan açıklama ABD YPG NATO kuveyt