Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. Dünya Savaşı İhtimaline Değindi: "Her Şeye Hazırız!"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de kurulan ABD üsleriyle ilgili olarak, 'Niye kuruldu bunlar? Her halde Rusya değil. O, 3. dünya savaşı anlamına gelir. Her şeye hazır olacağız.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de kurulan ABD üsleriyle ilgili olarak, “Niye kuruldu bunlar? Her halde Rusya değil. O, 3. dünya savaşı anlamına gelir. Her şeye hazır olacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yaptığı açıklamada, 3. dünya savaşı ihtimaline değindi. Suriye’de 20 üs kurulduğunu söyleyen Erdoğan, akıllara ilk gelenin Türkiye ve İran olduğunu söyledi. 

‘NE İŞİ VAR ONLARIN BURADA?’

ABD tarafından Suriye’de kurulan 20 üssün Türkiye ve İran’a yönelik olduğunu söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, ‘Her şeye hazır olacağız’ dedi. Amerika’nın burada sınırı olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyon güçlerinin YPG ile hareket ettiğini ve bölgeye silah ile mühimmat getirdiklerini aktardı. Türkiye’nin bölgeye, Kızılay, AFAD ile insani yardım taşıdığını söyleyen Erdoğan, Amerika ile Türkiye arasındaki en büyük farkın bu olduğunu belirtti. Erdoğan, ABD eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a, ‘Bunları buraya neden getiriyorsunuz?’ şeklinde soru yönelttiğini ancak cevap alamadığını da söyledi. 

‘BU ÜSLER BURADA NİYE VAR?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Suriye’ye 20 üs kurduğunu söyleyerek, ‘Peki bu üsler burada niye var?’ sorusunun akla ilk getirdiği şeyin Türkiye ve İran olduğunu söyledi. Sözlerine, ‘Her halde Rusya’ya karşı bu işi kullanacak değil. O zaten 3. dünya savaşının ifadesi anlamına gelir. Bunları hep konuşuyoruz. Bunları konuşmamızda fayda var. Çünkü her şeye hazır olacağız’ ifadelerinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. Dünya savaşı Açıklama ABD İran Türkiye Suriye