Çorum'da gerçek gibi soygun tatbikatı: Vatandaşlar peşinden koştu!

TAKİP ET

Çorum'da, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen 'Güneş G' adıyla gerçekçi bir soygun tatbikatı düzenlendi. Tatbikatın gerçek olduğunu düşünen vatandaşlar, soyguncuları yakalamak için peşlerinden koştu.

Kuyumcular Çarşısı'nda gerçekleştirilen tatbikatta, sözde soyguncular tarafından bir kuyumcu dükkanı soyuldu. Saldırganlar, kuyumcuyu silahla başından yaraladıktan sonra altınları alarak kaçtılar.

İhbar üzerine polis ekipleri olay yerine ulaştı. Bu sırada diğer bir ekip, şüphelilerin otomobille kaçtığı ve içlerinde 3 kişinin bulunduğu bilgisini aldı. Ekipler, kontrollü bir şekilde kuyumcu dükkanına girerken, telsiz anonsuyla silahlı üç kişinin kaçtığı güzergahta önlem alınması talimatı verildi. Telsizden, polislere araca müdahale ederken can güvenliklerini sağlamaları uyarısı yapıldı. Sözde soyguncuların bulunduğu otomobil, Milönü Kavşağı'nda durduruldu.

Silahlı ve çelik yelekli polisler tarafından otomobilden indirilen sözde soyguncular gözaltına alındı. Tatbikatın gelişmelerini merakla izleyen çevredekiler, soyguncuları yakalamak için peşlerinden koştu. Tatbikatın gerçek olduğunu düşünen İlhami Kelemci adlı bir kişi, "Tatbikatı gerçek sandık. Maskeli bir kişiyi polislerin kovaladığını görünce yardım etmek istedik. Neyse ki sadece bir tatbikatmış" şeklinde konuştu.

Çorum hırsızlık tatbikatı