Çoruh Nehri'nde bir erkeğe ait cansız beden bulundu

TAKİP ET

Artvin'in Şavşat ilçesinde, Çoruh Nehri'nde bulunan erkek cesedi, bölgede 3 ay önce gerçekleşen bir olayla ilişkilendiriliyor. Kamyonuyla nehirde kaybolan Zübeyir Topal'ın (41) cesedinin bulunmuş olabileceği düşünülüyor.

Dün akşam saatlerinde, Çoruh Nehri kıyısında balık avlayan vatandaşlar, suda bir ceset olduğunu fark ederek hemen yetkililere haber verdi. İhbar sonrası bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, nehre açılan bir bot yardımıyla cesedi sudan çıkararak kıyıya getirdi. Yapılan incelemelerin ardından ceset, kimlik tespiti için Artvin Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Cesedin, geçtiğimiz 23 Mayıs'ta meydana gelen olayla bağlantılı olduğuna dair değerlendirmeler bulunuyor. Söz konusu tarihte, Artvin-Şavşat kara yolunun 35. kilometresinde meydana gelen olayda, 55 AIL 79 plakalı kamyonun Çoruh Nehri'ne düşmesi sonucu sürücü Zübeyir Topal kaybolmuştu. Kamyonun akıntıya kapılmasıyla kaybolan Topal'ın cesedinin bulunan erkek cesediyle ilişkilendirildiği belirtiliyor.

Bu gelişmeler, Zübeyir Topal'ın ailesi ve yakınları için büyük bir üzüntü kaynağı oldu. Olayla ilgili olarak resmi makamların yürüttüğü soruşturma sonuçlandığında, cesedin gerçekten kaybolan Zübeyir Topal'a ait olup olmadığı kesinlik kazanacak. Bu tür olaylar, bölgede toplumun güvenliği ve çevre önlemlerinin önemini bir kez daha vurguluyor.

Artvin ölüm haberi cansız beden