Çöp dolu evde tek başına bir bebek bulundu! Bebeğin annesi: Ateşi olduğu için halının üzerine bırakıp gezmeye çıktım

TAKİP ET

Konya'nın Selçuklu ilçesinde sürekli ağlama sesleri gelen eve gelen komşuların eve girdiklerinde, çöp dolu evde 1 yaşındaki bir kız bebeği olduğunu fark etti. Bebek, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Ekipler tarafından gözaltına alınan anne ise verdiği ifadesinde, "Biraz daraldığım için gezmeye çıktım" dedi. İfadesinden sonra serbest kalan anne hakkında soruşturma açıldı.

Konya'da merkez Selçuklu ilçesinin İhsaniye Mahallesi'ndeki dün bir evden sürekli ağlama sesi geldiğini fark eden vatandaşlar, balkondan sesin geldiği eve girdi. Evde bir kız bebeği bulundu. İhbarın ardından eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bebek, ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından polisler, bebeğin annesi olduğu tespit edilen F.G'yi gözaltına aldı. Şehir Hastanesi'nde tedavisi süren minik bebeğin durumunun iyi olduğu, tedavisinden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edileceği ifade edildi.

A.N, bebeği annesi ile birlikte hiç görmedikleri için şüphelendiğini ifade ederek, "Getir sevelim' diyoruz. Sürekli 'bakıcıda, gidip alacağım, getireceğim.' diyordu. Ben 5 ay önce komşularımızı uyardım. 'Bu çocuk kesinlikle bakıcıda değil, gelin şikayet edelim.' dedim. Komşularım, 'Yok anneden ayıramayız, olmaz, yapamayız.' dediler. Konu bu şekilde kapandı." ifadelerini kullandı.

'DARALDIĞIM İÇİN GEZMEYE ÇIKTIM'

Bebeğin annesi olan F.G'yi telefon ile aradıklarını açmayınca ise ev sahibi ile görüştüklerini ifade eden A.N, "Sağ olsun ev sahibi de yardımcı oldu. Yan komşunun evinin balkonundan atladım. Atladıktan sonra baktığımda çöplüğü görünce şok oldum. O kadar bakımlı bir insanın evine inanamadım. Kendime geldikten sonra balkon kapısı açıktı, içeri girdim. Kokudan boğulacaktım. Elimdeki peçeteden yardım aldım. Evin içinde biraz daha ilerledim, karanlık bir oda vardı. Odanın kapısını itekleyince bir inleme sesi duydum. 'Çocuk burada.' diye kendimi dışarı attım. Çocuğun orada olduğunu duyunca hepimiz şok olduk. Ondan sonra bebeğe hemen su vermeye çalıştım. O kadar susamış ki bir biberon su bitirdi. Daha sonra ev sahibimiz hemen yetkilileri aradı." dedi.

Son iki haftadır bazı sorunlar yaşadığını, evi bu nedenle toplamadığını belirten F.G, "Saat 22.00 sıralarında kızımın karnını doyurdum. Ateşi olduğu için altını bezlemeden halının üzerine bırakarak, biraz daraldığım için gezmeye çıktım. 23.00 sıralarında evime doğru yürürken polis aradı ve acil eve gelmemi söyledi. Ben eve geldiğimde polisler apartmanın önündeydi." şeklinde konuştu.

 

Konya bebek