Çok Nadir Gerçekleşen Çift Dilli Bebek Doğumu Herkesi Şaşırttı!

TAKİP ET

Yalova'da eşine az rastlanan bir olay meydana geldi. Yeni doğan bir bebek ikinci dili ile doğdu. Herkesi hayrete düşüren olay doktorların başarılı operasyonu ile sonlandırıldı.

Yalova'da bir hastanede dünyaya gelen Zeynep ismi verilen minik bebek ailesi kadar doktorları da şaşırttı. Minik bebeğin çift dilinin olduğu belirlendi. Bunun üzerine doktorlar tarafından zaman kaybetmeden operasyona alındı. Alınan operasyon sonrasında minik bebeğin dili normale döndü. Doktorlar tarafından yapılan açıklamalarda meydana gelen olayın çok nadir gerçekleşen bir durum olduğu ifade edildi. 

Yalova'da dünyada çok az rastlanan bir durumun yaşandığı öğrenildi. Arzu ve Mahmut Erdoğan çiftinin Zeynep ismini verdikleri bebekleri önceki gün dünyaya geldi. Ancak doğum sonrasında yapılan kontrollerde bebeğin çift dilinin olduğu anlaşıldı. Bebeğin boğazının arka kısmına kadar uzanan 5 santim uzunluğunda ikinci dili olduğu tespit edildi. 

AMELİYATLA İKİNCİ DİL ALINDI

Bu durum karşısında büyük şaşkınlık yaşayan doktorlar bebeğin tıkanma ihtimaline karşı operasyon düzenlemek istediler. Riskli olan ameliyat Yalova'da ilk kez gerçekleştirilen bir operasyonun ardından başarılı bir şekilde tamamlandı. Bunun üzerine Zeynep bebeğin sağlığına kavuştuğu öğrenildi. 

İkinci dilin bebeğin nefes alış verişini engelleyecek son derece riskli bir bölgede olduğu tespit edildi. Kapalı operasyonla hiç kan akıtmadan bebeğin ikinci dilinin alındığını açıklayan doktorlar bu ameliyatı ilk kez gerçekleştirdiklerini belirttiler. Bebeğin ailesinin ise endişeli bekleyişi sona erdi. Bebeklerini diledikleri gibi kucaklarına alan aile doktorlara teşekkür ettiklerini dile getirdiler. 

yalova çift dilli bebek