Çocukların kavgasında 8 kişiyi silahla vuran sanık: 'Amacım korkutmaktı'

TAKİP ET

Bursa'da, çocukların kavgası sebebiyle çıkan tartışmada av tüfeğiyle 8 kişiyi yaralaması sebebiyle `kasten öldürmeye teşebbüs´ suçundan´ 8 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık 42 yaşındaki Mehmet Evren çıktığı duruşmasında, "Korkutup, evimin önünden uzaklaştırmak için yere doğru 6 defa ateş ettim" dedi.

Olay, Bursa'da temmuz ayında Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi´nde yaşandı. Çocukların kavgası sebebiyle çıkan tartışmadan sonra evindeki av tüfeğini kullanan 42 yaşındaki Mehmet Evren , sokaktaki gruba doğru ateş açtı.

TUTUKLANDI

Bursa 5´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada 8 kişiye karşı `kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla 8 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Evren’in ilk duruşması görüldü. Duruşmada savunmasını gerçekleştiren Mehmet Evren, "Olay günü evde istirahat ettiğim sırada, kapının önünde yüksek sesle bağrışmalar duydum. Dışarıya çıktığımda kapımın önünde bir kalabalık olduğunu gördüm. Mehmet Sıddık, benim çocuğumun kendi çocuğunu dövdüğünü söyleyip, bana hakaret etti. Aramızda bir süre tartışma oldu. Ellerinde sopalarla bana saldırdılar. Mehmet Sıdık, Mehmet Sait ve hatırlamadığın birkaç kişinin elinde sopa vardı.” dedi.

'YERE DOĞRU ATEŞ ETTİM'

Sopa ile bana vurulunca kafamdan ve parmağımdan yaralandım. Bu sebeple eve gittim. Evin önünde bağrışmalar, tehdit ve hakaretler devam ediyordu. Ben de evde bulunan tüfeği aldım. Amacım onları korkutmaktı. Dışarı çıktığımda bana karşı çok tepki vermeye başladılar. Onları korkutup, evimin önünden uzaklaştırmak için yere doğru 6 defa ateş ettim. Rahatsızlığım bulunmaktadır. Cezaevinde bulunmam nedeniyle ailem de mağdurdur. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

Yaalılardan Sebahattin Kahvecioğlu, ise olay gününü, "İkisi de birbirine vurmuyordu. Mehmet Sıddık, sanığa `Oğlum bir sıkıntı vermişse siz karışmayın, bana söyleyin, gerekli şeyi ben yaparım´ diyordu. Daha sonra Mehmet Evren ağza alınmayacak küfürler etmeye başladı. İkisinin arasında kavga yaşandı. Elimde herhangi bir sopa bulunmuyordu, sanığa elimi dahi kaldırmadım. Kavganın büyümemesi için ben ve kahveden gelenler araya girdik. Ben daha sonra evime doğru gidiyordum. Mehmet Sıddık ve Mehmet Sait arkamdan geldiği sırada sanık evinden tüfekle çıkarak, üzerimize doğru geldi. Ben de çocuklar olduğu için sanığın elinden tüfeği almaya gittiğim sırada bana ateş etti. Ayağımdan yaralanarak yere düştüm. Kardeşi eline vurarak tüfeği aşağıya eğdirdi. 8 kez ameliyat oldum. Sanıktan şikayetçiyim" ifadeleri ile anlattı.

Tanık Dilaver Evren ise"Mehmet Sıddık, Mehmet Sait ve Sebahattin kapının önünden seslenerek beni dışarıya çağırıyorlardı. Çünkü beni dövmek için gelmişlerdi. Bunun üzerine sesleri duyan ağabeyim Mehmet Evren aşağıya inip evin önüne çıktı. Ağabeyimle dışarıya çıktığımızda sanıklar bizi dövmeye başladı. Birileri gelip kavgayı ayırdı. Ağabeyimle ben daha sonra eve gittik. Sonra ağabeyim tüfeği alıp, dışarıya çıktı. Yere doğru ateş etti. Tüfeği elinden almak istedim. Ancak alamadım. Tüfeği tutup kendime doğru çekmeye çalıştığım sırada ateşe son verdi" şeklinde konuştu.

 

Bursa kavga