Çocuklarda Oyun Çağı Tarihe Karışıyor

TAKİP ET

Çocuklarda 8 - 12 yaş grubu oyun çağı olarak kabul edilmektedir. Kanada'da 8 - 12 yaş grubu çocuklar üzerinde yapılan bir araştırmanın sonucu ise hiç iç açıcı değil.

Çocuklarda 8 - 12 yaş grubu oyun çağı olarak kabul edilmektedir. Kanada'da 8 - 12 yaş grubu çocuklar üzerinde yapılan bir araştırmanın sonucu ise hiç iç açıcı değil. Araştırma sonucuna göre oyun çağındaki çocukların üçte ikisi fiziksel aktivite, oyun oynamak için temel hareket kabiliyetleri, bilgi ve motivasyondan yoksun olarak büyümektedir.  

Doğu Ontario Çocuk Hastanesi (CHEO) Araştırma Enstitüsü'nden bir grup araştırmacının 3 yıl süresince 8 - 12 yaş grubunda yer alan 10 bin 34 çocuk üzerinde yürüttüğü araştırmanın neticeleri Springer Nature ve BMC Public Health bilimsel dergileri tarafından yayımlandı.

CHEO tarafından yapılan araştırmada gözlemlenen çocuklardan yalnızca üçte birinin temel bir fiziksel etkinlik düzeyinde istenilen kriterleri karşılaması, geriye kalan çocukların üçte ikisinin ise top atma ya da basit aerobik testlerde dahi beklenen performansı verememesi oyun oynama kabiliyetlerinden yoksun büyüdüklerini ve fiziksel aktivitelerinin yetersiz olduğunu göstermektedir.

Bu araştırmanın sonuçları ile ilgili önemli bir açıklama yapan Doktor Mark Tremblay, oyun çağındaki çocukların oyun oynama kabiliyetlerinden yoksun ve yetersiz fiziksel aktivite ile büyümelerinin çocukların sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

oyun çağı çocuklar CHEO Kanada