Çocuk sürücü nedeniyle 3 kişi ölümden döndü

TAKİP ET

Elazığ'da 18 yaşından küçük biri tarafından kullanılan hafif ticari otomobil, önce otomobil ve motosiklete, sonrasında ise bir dükkana çarparak anca durabildi. Dükkan çalışanın yaralandığı, tezgah önündeki biri çocuk üç kişinin ise ölümden döndüğü kaza, güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen kaza, merkeze bağlı Mustafapaşa Mahallesi Tahir Şaşmaz Caddesi'nde yaşandı. Öğrenilen bilgilere göre, 18 yaşından küçük olan bir sürücünün kontrolünden çıkan 23 HE 467 plakalı hafif ticari otomobili ilk önce 23 AC 938 plakalı araca çarptı, sonrada park halindeki 34 FK 451 plakalı motosiklete çarptı. Duramayan otomobil, sonrasında bir dükkana çarparak anca durabildi.

Kazada 16 yaşındaki tezgahta duran Muhammed Emin Çetin yaralanırken, sürücü ise olay yerinden koşarak kaçtı. Kazayı görenlerin olayı ihbar etmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri gönderildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinden sonra ambulansla hastaneye sevk edildi. Tedavisi biten Çetin, daha sonra işine geri döndü.

Kaza, ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Güvenlik kamerasında, hafif ticari otomobilin ilk bir otomobile sonrasında ise park halindeki bir motosiklete çarpıp dükkana çarptığı görüldü. Öte yandan alışveriş yapan motosikletin sahibi, bir baba ve kızı ölümden kıl payı kurtulduğu, çocuk sürücü ise bir süre telefon konuşması yaptıktan sonra arkadaşları ile birlikte olay yerinden kaçtı.

‘MASRAFIMIZ 25 BİN TL’Yİ BULUR ’

Yaşadıgı olayı anlatan işletme sahibi Resul Çetin, “Akşam tezgahtaydık, çalışıyorduk. Yukarıdan gelen bir araç çok süratliydi. Araçta iki tane çocuk vardı. Süratli bir şekilde üstümüze doğru geldiğini gördük. Bir tane otomobile çarpınca hızı biraz düştü tezgahın içine daldı. Tezgaha bakan oğlumdu, onun ayağı tezgahın arasında kaldı. Biz de hemen müdahale ettik ve ambulans çağırdık. Kapının önünde müşteriler de vardı. Küçük bir kız çocuğu da vardı. Allah’a şükür ufak şeylerle atlattık, iş yerinin biraz masrafı çıktı. Şu an camcı ve dolapçı ile görüştüm sadece cam malzemeleri 15 bin TL tutuyor. Dolapçı ile daha görüşmedim ama masrafımız 25 bin lirayı bulur” ifadelerini kullandı.

Kaza anından tezgahta bulunan 16 yaşındaki Muhammed Emin Çetin ise “Akşam satış yaparken kaza oldu. Ayağım tezgahın altında kaldı. Kötü oldu ve biraz da korktum. Ambulansla hastaneye gittik, pansuman yaptılar. Ayağım şişmişti, şu an biraz daha iyi” dedi.

 

Elazığ kaza